Het weer: Droog, rustig en wat zon

Boezemkoppad in de zon, januari 2024.
Foto: Ank Pot

Dinsdag is het droog en rustig weer in Zwolle. De dag gaat nevelig en koud van start, een temperatuur dicht bij het vriespunt. Waarschijnlijk wordt de zon ’s morgens eerst afgeschermd door laaghangende bewolking.

In de middag groeit de kans op zonneschijn, hoewel het zeker niet wolkeloos wordt. Het kwik stijgt dan naar ongeveer 7 graden. De wind komt uit het noordoosten en stelt weinig voor. We profiteren van enige hogedrukinvloed. In de middag en avond is er nog maar nauwelijks een zuchtje wind te voelen in Zwolle.

Woensdag verschuift de hogedruk naar het oosten. Op de oceaan is een lagedrukgebied onderweg naar de Britse Eilanden. De windrichting verandert. Er steekt een zwak briesje op uit het zuidwesten, wat meteen invloed heeft op de temperatuur. Ongeveer 10 graden in de middag na een frisse ochtend. Meer bewolking arriveert, zodat de zon het moeilijker krijgt. Regen valt er niet uit.

Donderdag en vrijdag bepalen fronten van genoemd lagedrukgebied ons weer. Donderdag trekt een actief exemplaar met regen over. De wind trekt aan uit zuidelijke richtingen en met name op vrijdag waait het flink. Zachte lucht wordt binnen geblazen, komend weekend staat circa 12 graden op de weerkaart voor Zwolle.

Foto 1
Boezemkoppad in de zon, januari 2024.  - Foto: Ank Pot
Boezemkoppad in de zon, januari 2024.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)