Het weer in het weekend: Rustig en droog

Foto van auteur

Scheldelaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag en zondag is het rustig herfstweer in Zwolle. Een hogedrukgebied met de kern ten zuiden van Nederland zorgt daarvoor. Voluit zonnig weer is te veel gevraagd, want er is beide dagen plenty bewolking.

Zaterdag lijken de kansen voor zonneschijn het best, zondag hebben wolkenvelden waarschijnlijk de overhand. Er is een minimale kans dat in de regio Zwolle uit de wolken een paar spatjes regen valt. We houden het gewoon op een weekend met droog weer. Van de temperatuur moet je geen wonderen verwachten. Het maximum ligt ‘s middags in de buurt van 14 graden. Gunstig is dat er weinig wind staat. Hij is overwegend zwak, kracht 2, uit het zuidwesten. Komt de zon even door, dan is het meteen lekker weer.

De minimumtemperatuur in de nachten ligt bij 8 graden. Mocht het ‘s nachts flink opklaren, dan kan het kwik onder de 5 graden dalen, met kans op vorst aan de grond en autoruiten krabben. Zaterdagochtend zou dat kunnen gebeuren.

Wat is het weer van plan in de herfstvakantie? Maandag ongeveer dezelfde rustige en droge condities als in het weekend. Volgens de huidige inzichten met behoorlijk wat zon ook. De temperatuur gaat in de middag naar ongeveer 16 graden.

Na maandag gaat de maximumtemperatuur verder omhoog. Woensdag wordt het misschien wel 20 graden. Helaas nemen ook de wisselvalligheid en de wind toe. Dinsdag krijgt Zwolle in de ochtend waarschijnlijk regen over zich heen. En ook de rest van de komende week is geregeld neerslag onderweg naar Zwolle. Er staat een stevige wind, vooral op woensdag en donderdag. Toch echt herfst, ondanks de milde temperatuur.