Het weer: Droog en kans op mist in de ochtend

Hoek Merwedelaan - Rijnlaan in december 2023.
Foto: Ank Pot

Woensdagochtend vroeg is het koud en er is kans op nevel of mist in Overijssel. De kans op slecht zicht is in Twente groter dan in Zwolle en omgeving. Eventuele mist verdwijnt in de loop van de ochtend. Wederom houden we het een hele dag droog, op een verdwaald spatje motregen na.

Zonneschijn is woensdag de onzekere factor, vanwege alle bewolking die wordt aangevoerd. De middag lijkt de beste perspectieven te hebben op tijdelijke opklaringen. In de ochtend ligt de temperatuur amper boven het vriespunt, het maximum is ’s middags ongeveer 8 graden, met een beetje hulp van de zon. De wind is zwak en neemt heel langzaam toe naar matig, kracht 3, uit het zuidwesten tot zuiden.

In de nacht van woensdag op donderdag nadert vanuit het westen een eerste front met dikke bewolking en regen. Donderdagochtend is het meteen al nat in Zwolle, later op de dag trekt een volgend regenfront over. Er staat een volle windkracht 3 uit het zuiden. De temperatuur boekt winst: 9 graden in de middag.

De fronten horen bij een lagedrukgebied dat vrijdag rondtolt boven Engeland. Regen wordt vrijdag vermoedelijk pas later op de dag over Zwolle gestuurd. Voor die tijd is er ruimte voor de zon, wel in combinatie met een stevige wind, kracht 4, uit zuidelijke richtingen.

In het weekend heeft de zaterdag de beste papieren voor droog weer. De temperatuur overdag is ongeveer 10 graden en de nachten zijn minder fris dan nu.

Foto 1
Hoek Merwedelaan - Rijnlaan in december 2023. - Foto: Ank Pot
Hoek Merwedelaan - Rijnlaan in december 2023.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)