Theatermakers uit Zwolle willen Natasia uit Gouden Kooi

Foto van auteur

De website waarop wordt opgeroepen geld te storten ten bate van de hereniging van moeder Natasia en haar twee jonge kinderen (waarvan één ernstig ziek) heet “www.HelpNatasiaDeKooiUit.nl“.

De twee theatermakers kwamen eerder in het nieuws met hun ludieke acties tegen misstanden: verkleed als Sint en Piet stalen zij bij een Zwolse supermarkt in september 2005 een winkelwagen vol pepernoten om die naar de Spaanse ambassade te brengen. Eerder dit jaar werden ze tijdens het WK voetbal door de Duitse politie onderschept toen ze op de snelweg reden met een oranje tank. Aan boord was tevens  het “geheime wapen” oud-international Willy van de Kerkhof om het middenveld van het Nederlands elftal te versterken… Vandaag zeggen de twee, die zelf ook kinderen hebben, zich zorgen te maken over het kroost van Natasia.

Wat doet een moeder van twee jonge kinderen (waarvan één ernstig ziek) in het TV-programma “De Gouden Kooi”? Deze vraag houdt half Nederland al een paar weken bezig, zo ook ons. Wij maken ons met al die anderen ernstig zorgen over het welzijn van deze kinderen. En wat ons betreft heeft dat lang genoeg geduurd. Tijd voor actie! Tijd om niet aan de zijlijn ach en wee te blijven roepen, maar iets te doen! Met ons allen gaan wij ervoor zorgen dat de kinderen herenigd gaan worden met hun node gemiste moeder!

Want wat is het geval? Natasia maakt geen enkele kans het spel te winnen. De kinderloze vrijgezellen in het huis hebben immers een oneindig groot voordeel op een moeder zoals zij. En Natasia lijkt dat te beseffen, want Natasia wil naar huis. Dat vinden wij OK. Net als Ella Kalsbeek dat vindt en die andere van de PvdA. En half Nederland dus. En als het aan Natasia’s kinderen had gelegen was ze er niet eens aan begonnen…


Natasia heeft alleen 1 probleem: om mee te mogen doen met dit TV-programma moest ze € 10.000 euro betalen. En die krijgt ze pas terug na minimaal een jaar opgesloten te hebben gezeten. Wij vinden dat onmenselijk. Voor Natasia (wat men ook van haar moge vinden), maar vooral voor haar kinderen. En daarom gaan wij haar bevrijden. Met uw hulp.

Ga naar www.helpnatasiadekooiuit.nl en stort vandaag nog minimaal € 1,00 op bankrekeningnummer 43.88.82.946 ten name van “Help Natasia de kooi uit!” en stuur deze website naar al uw connecties. Want zodra er € 10.000 op de rekening staat zorgen wij dat dat geld bij Natasia terecht komt. En dat kan volgens ons niet spoedig genoeg!

Wij zijn Willem Alkema en Wim Holsappel. Bedenkers en presentatoren van het theaterprogramma “Not The Dr.Phil Show” en allebei vader.

Mocht Natasia het geld onverhoopt weigeren of de opbrengst te laag blijven, dan geven wij het geld aan de kinderen. Op de website kunt u zien hoeveel geld er al gestort is. Op het moment dat de € 10.000 is bereikt hoeft u dus niet meer mee te doen.


Het is vrijdag de 13e. Natasia en Nicolaas zijn alweer vroeg op. Net als elke andere ochtend leest Nicolaas de krant, drinkt een bakje koffie en neemt plaats aan het ontbijt. Deze ochtend wordt zijn ritueel echter verstoord. Terwijl hij de krant leest, vliegt er meerdere malen een helikopter over.

Nadat de helikopter een paar rondjes over de Villa heeft gevlogen, besluit Nicolaas toch maar even een kijkje te nemen. Hij drukt zijn sigaret uit en loopt naar buiten. Buiten in de tuin is ook Natasia op het geluid van de helicopter afgekomen. In haar ochtendjas staart ze naar boven.

Niet veel later vallen er honderden briefjes uit de helicopter in de paardenbak. Verbaasd kijken Nicolaas en Natasia naar de stunt die voor hun ogen gebeurt. Dan verlaat de helicopter het luchtruim van De Gouden Kooi. Zo snel als ze kan, raapt Natasia de propjes papier op.

Tot zijn grote verbasing blijkt het een brief te zijn. De brief is gericht aan Natasia. In de brief staat dat als Natasia de Villa voor dinsdag half negen verlaat, ze 10.000 euro krijgt. Plus dat ze hulp krijgt bij het vinden van een baan als directiesecretaresse.

Natasia reageert dolblij: “Oh, wat schattig! Ze zijn allemaal van mij!” Ook Nena en Ilona zijn naar buiten gekomen om een kijkje te nemen. Zo snel als ze kunnen, pakken ook zij een aantal briefjes uit de paardenbak. Dan lopen alle Mijonairs naar binnen.

Binnen wordt er druk gediscussieerd over Natasia. Haar mede-miljonairs vinden niet dat ze het moet doen. “Ze is immers hier om haarzelf te ontwikkelen”, zegt Eveline. Bart vindt het een hele goedkope stunt en gelooft niet dat Natasie echt geholpen wordt met een baan. Ook twijfelt hij eraan of ze het geld wel echt zal krijgen. Zal Natasia de Villa gaan verlaten? Of laat ze zich overhalen door de andere Miljonairs.

Talpa