Het weer: Begin van een reeks droge dagen

Vogeleiland in de Dobbevijver.
Foto: Ank Pot

Woensdagochtend is het bewolkt en nevelig in Zwolle. Het zicht verbetert vlot, maar de bewolking is tamelijk hardnekkig. Deze lost traag op, zodat de zon waarschijnlijk pas in de loop van de middag doorkomt. En dan blijven er nog wolkenresten over.

Uit de bewolking valt in de vroege ochtend misschien nog een laatste spatje motregen, de rest van de dag is het droog. Droog blijft het een aantal dagen, met een beetje mazzel zelfs tot en met zondag.

Woensdag start met ongeveer 5 graden op de thermometer, oplopend naar ongeveer 12 graden in de middag. Komt de zon lekker door, dan voelt het meteen lenteachtig aan. De wind is slechts zwak uit oostelijke richtingen.

In de nacht naar donderdag zijn er meer opklaringen, met een flinke temperatuurdaling tot gevolg. Donderdagochtend is het rond 3 graden met kans op autoruiten krabben.

Donderdag en vrijdag speelt de zon boven de stad de hoofdrol. Vrijdag zou de lucht wel eens knalblauw kunnen zijn met stralende zonneschijn. Beide dagen steekt de wind op, een volle kracht 3 uit het oosten waait door de stad. De nachten zijn koud en overdag stijgt de temperatuur naar ongeveer 11 graden. Uit de wind en in de zon voelt het dan warmer aan.

Foto 1
Vogeleiland in de Dobbevijver. - Foto: Ank Pot
Vogeleiland in de Dobbevijver.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)