Özgür M. blijft langer vastzitten na liquidatie Peter Bloemink

|   Laatste wijziging

Özgür M. ramde de auto van Bloemink en schoot meerdere kogels door zijn voorruit.
Foto: Hugo Janssen

Özgür M. (42) uit Zwolle, die woensdag Peter Bloemink (44) in zijn auto doodschoot op de parkeerplaats van de Aldi, blijft voorlopig vastzitten. M. werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank Overijssel. Die besloot zijn arrest met veertien dagen te verlengen. Ook blijft hij in beperkingen zitten.

Peter Bloemink, eigenaar van een beveiligingsbedrijf, reed woensdag in zijn SUV de parkeerplaats van de Aldi af. Van links kwam Özgur M. in een zwarte Mercedes-Benz op hoge snelheid aanrijden. Hij ramde de SUV, die daardoor klem kwam te staan tegen een mast van het luchtalarm.

M. stapte uit de Mercedes en trok een vuurwapen. Hij schoot minstens zes kogels door de voorruit van de SUV. Bloemink bezweek achter het stuur van de auto aan zijn verwondingen. M. nam gelijk de benen maar werd korte tijd na de schietpartij in zijn kraag gevat door de politie.

Özgür M. wordt in zijn strafzaak bijgestaan door de advocaten Kamil Karakaya en Michael Ruperti. De strafpleiters kunnen vanwege de opgelegde beperkingen geen verdere mededelingen doen.

Foto 1
Özgür M. ramde de auto van Bloemink en schoot meerdere kogels door zijn voorruit. - Foto: Hugo Janssen
Özgür M. ramde de auto van Bloemink en schoot meerdere kogels door zijn voorruit.
Foto: Hugo Janssen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)