Het weer: ’s Morgens vroeg nog lichte regen, daarna bewolkt en droog

Het Toddenbeltpad in de zon, voorjaar 2023.
Foto: Hans Smit

Woensdagochtend vroeg verlaat een front met lichte regen en motregen Zwolle. Het is nevelig in de vochtige lucht, het zicht knapt in de loop van de ochtend op. Achter het front is de bewolking nauwelijks doordringbaar voor de zon.

Het is en blijft woensdag een grijze bedoening, maar de kans op een spatje regen neemt in de ochtend al sterk af. ’s Middags is het droog. Er waait een zwak tot matig briesje, kracht 2 à 3, uit het zuidwesten. De temperatuur is ’s morgens ongeveer 8 graden, ’s middags is 12 graden het maximum.

Woensdagavond en in de nacht naar donderdag is de bewolking taai. Het is wel droog. Uit het zuiden tot zuidwesten stroomt zachte lucht binnen, die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuid-Europa.

Donderdag zijn alle ogen gericht op de thermometer. Een uitschieter van de temperatuur richting een lenteachtige 17 graden wordt verwacht. Het hele etmaal is het droog. Hoe de zon het bolwerkt, is nog niet duidelijk want er drijft hoge en middelbare bewolking over. De zuidenwind is matig, kracht 3.

In de nacht naar vrijdag drukt een koufront met regen de zeer zachte lucht naar het noordoosten. Overdag volgen losse buien met tussendoor een glimp van de zon. De zuidwestenwind trekt aan naar kracht 4. Toch is de middagtemperatuur nog circa 14 graden in Zwolle.

Foto 1
Het Toddenbeltpad in de zon, voorjaar 2023. - Foto: Hans Smit
Het Toddenbeltpad in de zon, voorjaar 2023.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)