Misleidende verkeersborden bij Westenholte

Foto van auteur

Rechtdoor óók Stadshagen. Nou weet ik niet of de heren van de gemeente, vanuit Zwolle richting Kampen, ooit hier rechtdoor zijn gereden, maar in Stadshagen, Hasselt, of Genemuiden kom je van z’n leven niet. Al het verkeer naar Stadshagen moet hier rechtsaf. Rechtdoor is de secundaire weg naar Kampen. En Hasselt en Genemuiden is óók rechtsaf. Dit is dus een MEGA-wegwijzer! Volgens mij kunnen ze dit bord beter weghalen.

Ooit zal je rechtdoor naar Stadshagen kunnen, als de nieuwe rondweg wordt aangelegd. Maar die weg is nog niet eens van de tekentafel. Het volgende bord lijkt ook al nergens naar. Zeer onprofessioneel.

Rechtdoor WESTENHOLTE. Nou is Westenholte een wijk van Zwolle, dus dat moet zwart op wit. Misschien willen Westenholtenaren terug naar de tijd dat het nog een apart dorp was, maar die tijd is al decennia voorbij.
‘s-Heerenbroek had ook op één regel gekunt! Het portaalbord is behoorlijk breed. Een aanfluiting. Tot slot is de lokale bestemming “Lijnbus” mij ook onbekend.

Bericht en Foto’s: C. Stegehuis

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

20 gedachten over “Misleidende verkeersborden bij Westenholte”

 1. De aanduiding WESTENHOLTE met grote letters, misschien willen ze hier een statement maken ( 😉 ), is trouwens niet reflecterend, dus in het donker niet te lezen 😛

 2. ik moet eerlijk zeggen dat als ik over de ‘ oude weg’ vanuit ijsselmuiden naar zwolle ga, dan moet ik steeds weer nadenken hoe ik moet rijden. Ik kom er niet zo vaak, dus nog geen automatisme opgebouwd. Ik vind het een kruispunt dat onoverzichtelijk is en leidt tot verwarring. Die borden maken het alleen maar erger. Je ziet alleen maar verkeersborden daar. LESS IS MORE zou ik zeggen in goed zwols 😉

 3. Ik snap de schrijver van het artikel niet helemaal, als hij/zij zegt dat Westenholte daar niet rechtdoor is. Westenholte/Stins is de nieuwbouw van Westenholte, als ik naar Westenholte ga, moet ik inderdaad eerst rechtdoor en vervolgens linksaf als ik onder de fietsbrug door kom…Ik moet dan ook in OUD-Westenholte zijn. Ook het commentaar dat er een bord voor de lijnbus hangt, snap ik niet, want ik wil toch niet meemaken dat ik op die baan voor de lijnbus terechtkom.
  Kortom: wat bedoelt de schrijver nou met deze opmerkingen?
  Ook het gedeelte dat je niet rechtdoor naar Stadshagen kan, is volgens mij gedeeltelijk onterecht, want je kan prima via Mastenbroek naar Stadshagen komen met de auto en met de fiets. Wanneer ik naar Kampen moet, ga ik ook door Mastenbroek (zolang dat nog kan: paaltjes en dergelijke). Dat scheelt een dikke tien minuten denk ik voor mij!

 4. @ Marrianne: Helemaal mee eens! Ik begrijp ook niet goed wat de schrijver hier nu mee wil bereiken. Dat er iets verkeerd zou staan kan ik nog begrijpen, maar dat Westenholte zwart op wit moet en ’s Heerenbroek op 1 regel had gekund… Als je je hier al druk om gaat maken…
  Dit is voor mij een nieuwsfeitje (als je het al nieuws kan noemen) in de categorie van: Lekker belangrijk!

 5. Volgens mij is men op 8 januari begonnen met de aanleg van de nieuwe weg naar Hasselt, om Stadshagen heen. De opmerking dat deze dus nog niet eens van de tekentafel is, is niet correct.

  Erg negatief stuk trouwens. Heeft de schrijver hierover al eens contact gehad met de gemeente?

 6. Contact met de gemeente is er. Maar het stuk ging me vooral om het eerste bord, want dit zijn gewoon bestemmingen op de verkeerde richting. Als je niet bekend bent, ga je dus rechtdoor voor Hasselt/Genemuiden, maar kom je dus in Kampen uit!

 7. Volgens mij is men op 8 januari begonnen met de aanleg van de nieuwe weg naar Hasselt, om Stadshagen heen.

  Dat is mij niet bekend, waar zijn ze precies bezig?

 8. Ook het commentaar dat er een bord voor de lijnbus hangt, snap ik niet, want ik wil toch niet meemaken dat ik op die baan voor de lijnbus terechtkom.

  Dat snap ik namelijk wel. Zoals het zo op de borden staat, is Lijnbus een wijk van Zwolle. En dat klopt al helemaal niet. Overigens, al hing er geen bord, dan zouden er nog niet veel mensen over de busbaan rijden, omdat er toch echt duidelijk LIJNBUS op het wegdek staat daar, en de belijning je onmogelijk maakt zomaar op die busbaan te laten rijden.

  Al die borden daar zijn een grote soepzooi geworden.

 9. Inmiddels bericht gehad, dat de ANWB zo snel mogelijk als het niet meer vriest, ermee aan het werk gaat om opnieuw de borden gedeeltelijk af te plakken 🙂
  ==============
  Goed werk !!
  We weten dat de gemeente actief meeleest… 😉
  Weblog Zwolle

 10. Als je je hier al druk om gaat maken…
  Dit is voor mij een nieuwsfeitje (als je het al nieuws kan noemen) in de categorie van: Lekker belangrijk!

  Jij vindt het niet interessant, maar de onbekenden die nu de verkeerde kant op worden gestuurd, wel 😉
  De ANWB: Hebben we u ooit de verkeerde kant op gestuurd? Antwoord: JA ;D

 11. Westenholte is natuurlijk wel de leukste wijk van Zwolle, dus die mag best wit-op-blauw… Ik ben zelfs voor afscheiding! 😀

  Overigens is het terecht dat Westenholte weer apart aangegeven staat, want mensen die hier niet bekend waren en naar mij (in oud-westenholte) wilden komen, kwamen altijd weer uit in Westenholte-Stins. En dan was het weer een heel geslinger door de wijk om toch terecht te komen, waar ze heen wilden.

 12. Overigens wordt de Hasselterweg pas na 2012 aangelegd, dus deze wegwijzer is wel erg vroeg al geplaatst. Voor 5 – 7 jaar kan je best een normaal tijdelijk bord neerzetten, vind ik.

 13. Hm…. geeft wel duidelijk aan dat de gemeente vooruit kan denken.
  Helaas zien we daar bar weinig van als het gaat om de diverse noodwegen die zijn aangelegd in/bij Stadshagen.
  Ik kan niet achter de schermen kijken maar ik er maar weinig van dat ze niet ?©?©rst de onsluiting goed gemaakt hebben zodat de drukte bij Stadshagen minder is en het verkeer dus beter door kan rijden vanaf Hasselt. Maar dat laat dus nog een enorme tijd op zich wachten voordat de aansluiting op de (huidige) Voorsterweg er is.
  Ik heb er geen last van maar ik vind al die automobilisten toch wel erg zielig zo met dat gekronkel bij al die rotondes, die langzaam-rijden-wegen e.d. ;D

 14. Tja, als tegen 2012/2013/2014 de echte rondweg eindelijk af is, is Stadshagen al zowat af, en de verkeersproblemen nog groter. Beter hadden ze eerst al die Hasselterweg kunnen aanleggen, maar vooruitdenken is er niet meer bij tegenwoordig. :-

 15. Tja, als tegen 2012/2013/2014 de echte rondweg eindelijk af is, is Stadshagen al zowat af, en de verkeersproblemen nog groter. Beter hadden ze eerst al die Hasselterweg kunnen aanleggen, maar vooruitdenken is er niet meer bij tegenwoordig.

  In 2012 kan er pas gestart worden met de laatste fase. V?³?³r die tijd is al wel de eerste fase gestart, zodat verkeer naar Hasselt niet meer over de huidige Noodweg hoeft (kan).

  Ik blijf van mening dat de toonzetting richting gemeente niet correct is. Uiteraard is er altijd te discussieren over de besluiten die genomen moeten worden, maar ik ben wel van mening dat de gemeente (ambtenaren) haar (hun) uiterste best doen om het zo vloeiend mogelijk te laten verlopen. Plannen zijn 10 jaar geleden gemaakt en dan wil er wel eens iets niet helemaal zo gaan als dat van te voren bedacht is.

  Ook het feit dat de ANWB actie onderneemt n.a.v. een stuk op deze website, doet mij denken dat er niet echt serieus gecommuniceerd is over dit “probleem” met de gemeente.

Reacties zijn gesloten.