FC Zwolle komt met één punt zeer goed weg!

|   Laatste wijziging

Almére – FC Zwolle heeft het zichzelf vrijdagavond in het Mitsubishi Forklift Stadion in Almére tegen FC Omniworld weer moeilijk gemaakt. Oké, er werd niet verloren, maar de manier waarop het ene puntje gepakt werd, daar kon men voor de zoveelste keer vraagtekens bij zetten.

Waar FC Zwolle na vorige week de 9e plaats bezette met 15 punten, bezetten de Almeerders voor de aanvang van deze wedstrijd, samen met FC Eindhoven, met 7 punten uit 10 wedstrijden de enerlaatste plaats in de Jupiler League. De wedstrijden tegen FC Omniworld waren in het verleden wedstrijden met een hoog doelpuntengehalte. Vorig jaar was het 3-3 en een paar jaar geleden zelfs 7-2 voor de Zwollenaren. Op de tribunes hielden de ontevreden FC Omniworld-supporters het eerste kwartier een stil protest, de FC Zwolle supporters daarentegen waren vanaf het beginsignaal duidelijk aanwezig. Doordat Arne Slot weer teruggekeerd was in de basis, ging Albert van der Haar een linie terug naar de linksbackpositie en moest Said Bakkati op de bank plaats nemen. In de ziekenboeg bevindt zich nog steeds de door pech achtervolgde Dominggus Lim-Duan.

Afgelopen donderdag is hij voor de tweede keer geopereerd. Met een grote mate van waarschijnlijkheid zien we hem dit jaar niet meer terug in het team van de Zwollenaren. De breuk van zijn arm, was nog niet goed hersteld, waardoor een tweede operatie niet te vermijden was. Net als vorige week thuis tegen MVV, waren in de beginfase de grootste kansen voor de tegenstander. In de eerste tien minuten was het Diederik Boer, die de ploeg van Henk Wisman tot tweemaal toe van een voorsprong afhield. Buiten de eerste enerverende minuten met de grootste kansen voor het doel van FC Zwolle en een kleine opleving rond de 32e minuut voor het doel van FC Omniworld, was de eerste helft een zeer vlakke vertoning. In deze 32e minuut zocht Eldridge Rojer de combinatie met Arne Slot en kwam daarmee alleen voor doelman Friebl. Ook dit had geen juichende gevolgen voor de meegereisde Zwolse supporters. Met een 0-0 stand gingen de beide ploegen naar de kleedkamer. Na de thee was het van hetzelfde laken een pak. Als FC Zwolle geen Diederik Boer onder de lat had staan, hadden de Zwollenaren al tegen een redelijke achterstand aan kunnen kijken. De beste kansen namelijk weer voor de thuisploeg. Het was in eerste instantie spits Reginald Faria van FC Omniworld die alleen voor keeper Boer kwam te staan, maar waar Boer weer als overwinnaar bovendreef. Na een kans voor de voor Cees Keizer ingevallen Niek Vossebelt, die tot twee maal toe de bal niet in het netje kon deponeren, was het weer een Almeerder die het meeste gevaar bracht. In een 1 op 1 situatie was het nogmaals Diederik Boer die Touvarno Pinas van het scoren afhield. Geleidelijk aan kreeg de ploeg van Jan Everse, met Erik Bakker voor Cecilio Lopes en Gergo Belickzy voor Bram van Polen, voor zover je het kon zeggen, het betere van het spel, maar bleef FC Omniworld bij vlagen zeer gevaarlijk. In de laatste minuten kreeg Diederik Boer nog een gele kaart te incasseren, doordat hij protesteerde tegen de beslissing dat er een corner gegeven werd. Uit deze corner ontstond nog een snelle counter, met een drie tegen twee situatie voor de Zwollenaren. Ook deze werd slecht uitgespeeld. Naar alle kansen gekeken hebben de Zwollenaren niets te klagen met deze toch wel zeer teleurstellende brilstand.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “FC Zwolle komt met één punt zeer goed weg!”

  1. Zwolle heeft echt de weg naar boven weer gevonden.
    Een super belangrijk punt pakken bij Omniworld is natuurlijk een prestatie om in te lijsten en volgende tegenstander Excelsior zal de Zwolse formatie dan ook met knikkende knietjes op Woudenstein ontvangen.
    Proficiat toppers !;)

Reacties zijn gesloten.