Gemeente voert ‘bakfiets-taks’ in voor ’t Kleine Veer

't Kleine Veer
Foto: Peter Denekamp

De huidige tarieven voor het pontje tussen Zwolle en Hattem zijn te laag. Dat concluderen de gemeenten Zwolle en Hattem. De onderhoudskosten stijgen en steeds meer mensen maken gebruik van ’t Kleine Veer. Daarom worden dit vaarseizoen de tarieven verhoogd en komt er een toeslag voor bakfietsen.

’t Kleine Veer pendelt dagelijks over de IJssel tussen beide Hanzesteden dankzij gemeentelijke bijdragen. Driekwart van de rekening wordt betaald door Zwolle en de rest door Hattem. Vorig jaar haalde het pontje het nieuws nadat een accu explodeerde. Gemeente Zwolle meldt dat het incident aanleiding was om meer te investeren in onderhoud en beheer.

Om te voorkomen dat beide steden nog meer geld moeten bijdragen om het ’t Kleine Veer te laten varen, worden de tarieven verhoogd. Voor volwassenen en kinderen stijgt de prijs met 25 eurocent. Door de toename van het aantal bakfietsen die veel meer ruimte in beslag nemen dan gewone fietsen, komt er een ‘bakfiets-taks’ van een halve euro.

Komend vaarseizoen betalen volwassenen 1,25 euro en kinderen tot en met 12 jaar 75 eurocent per overtocht. Daarnaast is er de toeslag van 0,50 euro per bakfiets.

Foto 1
't Kleine Veer - Foto: Peter Denekamp
't Kleine Veer
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)