Het weer: Meest droog, weinig wind en zacht

Grote Markt
Foto: Obbe Bakker

Maandag zijn de regengebieden weggetrokken die de straten van Zwolle in de nacht natmaakten. Een enkel buitje is gedurende de dag niet compleet uit te sluiten. Veel zal het niet te betekenen hebben. De grijze bewolking is eerst dik maar wordt in de middag dunner.

Een middagzonnetje verschijnt boven de stad. Er staat weinig wind uit richtingen tussen zuid en west. Zwolle ligt in zachte lucht, de temperatuur loopt ’s middags op naar ongeveer 14 graden.

In de nacht naar dinsdag neemt de bewolking weer toe, een frontensysteem nadert uit het westen. Dat klinkt ernstiger dan het is. We krijgen dinsdag voornamelijk met bewolking te maken en een kleine kans op een beetje regen, met name in de avond.

Dinsdag overdag is het de meeste tijd droog. Dankzij aanvoer uit zuidelijke regionen wordt de temperatuur verder opgekrikt. Een maximum van 16 of 17 graden zit erin voor onze omgeving, wel onder genoemde wolken met belemmeringen voor zonneschijn. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidwest.

Woensdag is ook zo’n zachte dag met wolken, geringe regenkans en weinig wind. Donderdag in de loop van de dag bereikt een actief frontensysteem Zwolle. Het wordt nat en winderig, ook vrijdag is dat het geval. Dan valt er mogelijk veel regen en is het flink koeler dan momenteel.

Foto 1
Grote Markt - Foto: Obbe Bakker
Grote Markt
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)