Het weekendweer: Buien en wind, zaterdag ook zon

Stationsplein
Foto: Obbe Bakker

In het weekend stomen buien op naar Zwolle. De buiigheid komt zaterdagochtend op gang. Grote stapelwolken ontstaan, in de middag worden de actiefste exemplaren verwacht boven de stad. Hagel en een donderklap zijn mogelijk. Tussen de opbollende buienwolken breekt de zon fel door.

De westenwind waait met een vlagerige kracht 3 tot 4 door de stad. De temperatuur is dit weekend op zijn hoogst 9 graden, maar tijdens een pittige bui gaan daar zo 5 graden van af. De buien worden ’s avonds minder actief, toch kan ook dan nog eentje over de stad trekken. ’s Nachts arriveert een nieuw regengebied.

Dat hoort bij een lagedrukgebied dat over de Noordzee op Noord-Duitsland afkoerst. Het duwt fronten met meer bewolking en buiige regen over onze omgeving. De zon komt er zondag moeilijk door en het is vooral in de middag vaak nat. De wind uit het westen tot noordwesten trekt aan naar een volle kracht 4 plus windvlagen tot 70 kilometer per uur. Dat maakt het een onstuimige zondag.

Zondagavond gaat de buiigheid eruit en de wind bindt in. Het koelt ’s nachts onder opklaringen af naar ongeveer 4 graden.

Maandag en dinsdag is het droog en een heel stuk rustiger dan in het weekend. De zon verschijnt tussen de wolken. Met een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen stroomt zachtere lucht over Zwolle uit. De temperatuur boekt winst: 12 à 13 graden overdag.

Foto 1
Stationsplein - Foto: Obbe Bakker
Stationsplein
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)