Het weekendweer: Zaterdag warm lenteweer, zondag meer bewolking

Wijde Aa
Foto: Hans Smit

Zaterdag ligt Zwolle in warme lucht uit Zuid-Europa. ’s Ochtends is het al 12 graden en in de middag stijgt de temperatuur boven de 20 graden uit. In de stad wordt op diverse plekken maar liefst 25 graden gehaald.

De zon speelt het lentespel mee, maar schijnt wel vaak door wolkensluiers en vliegtuigstrepen heen. Wind staat er zaterdag genoeg. Die blaast met kracht 3 tot 4 uit zuidelijke richtingen. In open gebied rond Zwolle wordt ’s middags misschien kracht 5 gehaald en dat is een bries waar windsporters wat mee kunnen.

In de avond daalt de temperatuur richting 18 graden. De wind neemt af en de bewolking toe. De wolken horen bij een zwak koufront, dat zaterdagnacht en in de vroege ochtend van zondag overtrekt vanuit het zuidwesten. De kans op neerslag is klein maar valt er toch wat, dan kan een beetje saharastof in de regendruppels mee naar beneden komen. Op auto’s en andere gladde oppervlakken is dat misschien te zien zondagochtend.

Zondag achter het koufront wordt het minder warm dan op zaterdag. Toch is een middagmaximum rond 18 graden te verwachten. Dat is helemaal niet slecht voor begin april, met een gemiddelde maximumtemperatuur van 12 à 13 graden. Middelbare en hoge bewolking schermt de zon behoorlijk af. Tot in de avond is de kans op neerslag klein.

Mogelijk komt in de nacht van zondag op maandag vanuit Frankrijk een storing met flinke regenval binnenzetten. Sommige weermodellen berekenen deze echter pas maandag overdag in een minder actieve variant. Meer weten we in het volgende weerbericht op 1Zwolle.

Foto 1
Wijde Aa - Foto: Hans Smit
Wijde Aa
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)