Het weekendweer: Zaterdag zomers warm, zondag koeler

Gehakkelde aurelia op een braamstruik in Zwolle.
Foto: Ank Pot

Zaterdagochtend is het windstil in de regio Zwolle en is er kans op mist. Deze trekt op en de zon komt tevoorschijn boven de stad. ’s Middags schijnt ze door sluierwolken heen. De temperatuur loopt almaar op en tegen de avond staat zo’n 28 graden op de thermometer.

Een zomerse en droge zaterdag met weinig wind uit richtingen rond oost. Ook ’s avonds is het rustig en onder weinig bewolking blijft het lang aangenaam, met een temperatuur boven de 20 graden.

In de nacht van zaterdag op zondag trekken vanuit het zuidwesten wolkenpartijen binnen. Dit zijn voorlopers van een koufront. Het kan later in de nacht en in de vroege ochtend van zondag enige regen naar Zwolle brengen. Volgens de laatste berekeningen mogen de zuidelijke provincies ’s nachts meer neerslag en ook onweer verwachten.

Achter het koufront stroomt minder warme lucht de stad in. Zondag is de maximumtemperatuur circa 23 graden. De zon verschijnt wel in beeld en het is de rest van de dag droog. Ook de avond belooft mooi te worden. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is matig, kracht 3, ’s avonds afnemend. Er staat overdag meer wind dan op zaterdag.

Na maandag tapt het weer uit een nog koeler vaatje. Door frisse wind uit westelijke richtingen gaat de temperatuur in de nieuwe week bergafwaarts. Vanaf woensdag is 15 graden het hoogst haalbare en de nachttemperatuur duikt naar ongeveer 10 graden. De kans op regenbuien in Zwolle is vanaf maandag groot.

Foto 1
Gehakkelde aurelia op een braamstruik in Zwolle. - Foto: Ank Pot
Gehakkelde aurelia op een braamstruik in Zwolle.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)