Het weer: Buien met kans op hagel en onweer

Zandhovebos
Foto: Ank Pot

Woensdag zakken buien uit het koude noorden af naar Zwolle, de meeste in de ochtend. Maar ook voor de middag kan zeker geen droogheidsgarantie worden gegeven. De kans op hagel en onweer is dan zelfs wat groter. De bewolking overheerst de hele dag.

Een herfstachtig weertype in april, waarbij de wind wel binnen de perken blijft. Die is matig, kracht 3, uit het noordwesten tot noorden. Windvlagen tijdens buien zijn mogelijk. De thermometers wijzen woensdag niet veel hoger dan 10 graden aan. In de avond verdwijnen de buien en ’s nachts klaart het wat op.

Onder de opklaringen daalt het kwik donderdagochtend vroeg flink. De temperatuur komt ’s morgens onder 5 graden, op onbeschutte plekken aan de grond wordt het vriespunt benaderd. Voor de zekerheid vorstgevoelige planten beschermen is aan te raden.

Donderdag profiteren we van enige hogedrukinvloed. Minder bewolking opent perspectief op zonneschijn en het blijft de hele dag droog. De temperatuur overdag loopt op naar 13 graden. Er staat een matige wind uit richtingen rond noordwest. In de zon op het zuiden is het prima uit te houden.

Vrijdag krijgt Zwolle weer een flinke portie regen en wind over zich heen. In het weekend zorgt een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden voor overwegend droog weer en ruimte voor de zon. Met ongeveer 11 graden overdag is het aan koele kant voor april.

Foto 1
Zandhovebos - Foto: Ank Pot
Zandhovebos
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)