Het weer: Bewolkt, van tijd tot tijd regen en veel koeler

Weiland bij Windesheim.
Foto: Obbe Bakker

Donderdagavond en -nacht verdrijven buien de zomerse warmte uit Zwolle. Donderdagmiddag werd in de stad een temperatuur tegen de 29 graden gemeten, terwijl vrijdag de temperatuur rond 13 graden ligt. De jas moet weer aan buiten. Bij voorkeur een regenjas, want uit het grijze wolkendek dat boven de stad hangt, valt van tijd tot tijd regen.

Vrijdagmiddag is de kans om nat te worden nog wat groter dan ’s morgens. Tegen de avond verdwijnt veel van de bewolking, het wordt droog en de zon komt tevoorschijn. De wind blaast uit het zuidwesten met een volle kracht 3, ’s avonds afnemend.

In de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen waaronder het afkoelt. Zaterdagochtend in alle vroegte is het frisjes, een kwikstand iets onder de 10 graden. De eerste helft van de zaterdag verloopt zonnig en de temperatuur stijgt naar ongeveer 19 graden. Later verschijnt bewolking behorend bij een storing die nadert uit het zuidoosten. Zwolle houdt het waarschijnlijk tot de avond droog.

Zaterdagavond, in de nacht naar zondag en zondag overdag trekt de storing over met enkele buien. De middagtemperatuur is zondag ongeveer 17 graden.

In de nieuwe week heeft Zwolle temperaturen zoals in het weekend. Het is de eerste dagen wisselvallig. Later in de week nestelt een hogedrukgebied zich boven onze omgeving. Dit zorgt voor droog weer met zon en wolken.

Foto 1
Weiland bij Windesheim. - Foto: Obbe Bakker
Weiland bij Windesheim.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)