FC Zwolle wint van Helmond Sport

|   Laatste wijziging

Zwolle – FC Zwolle won zonder trainer Jan Everse, die eerder op de dag op non-actief werd gezet wegens de teleurstellende resultaten, met 3-1 van Helmond Sport. De oud-spelers Claus Boekweg en Jaap Stam hadden de technische leiding bij de Zwolse thuisclub.

fczwolle_helmond_sport_0945_470.jpg
Gergo Beliczky viert zijn feestje met Niek Vossebelt …

Tijdens de eerste helft scoorden Gergö Beliczky (3e minuut) en Eldridge Rojer (38) na fouten van de gasten uit Helmond. Na de thee kregen de Helmonders een aantal kansen. Veldmate scoorde in de 75e minuut de 2-1, maar 4 minuten daarna scoorde invaller Erik Bakker met een mooie trap de bevrijdende 3-1. De winst bracht de Zwollenaren op de 10e positie in de Jupiler League.

fczwolle_helmond_sport_1217_470.jpg
De nieuwe staf met Claus Boekweg en Jaap Stam …

fczwolle_helmond_sport_1160_470.jpg
Erik Bakker kapt zijn man uit …

fczwolle_helmond_sport_1004_470.jpg
Niek Vossebelt iets te laat …

fczwolle_helmond_sport_0929_470.jpg
1 – 0 in de derde minuut door Gergo Beliczky …

fczwolle_helmond_sport_0972_470.jpg
Kans voor Eldridge Rojer …

fczwolle_helmond_sport_0990_470.jpg

fczwolle_helmond_sport_1046_470.jpg
Pauze …

fczwolle_helmond_sport_1020_470.jpg

fczwolle_helmond_sport_1136_470.jpg

fczwolle_helmond_sport_1198_470.jpg

fczwolle_helmond_sport_1223_470.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

38 gedachten over “FC Zwolle wint van Helmond Sport”

  1. Ik moet zeggen een waardeloze mentaliteit bij de fc Zwolle supporters .Eerst staan ze allemaal volledig achter Everse en moest van Vliet er aan geloven die eigenlijk meer heeft gedaan voor de club en het tot stand komen van het stadion .En nu de resultaten bij Everse er niet naar zijn kan hij oprotten.Het is bij dat Zwolle nog nooit anders geweest ben er jaren als supporter geweest.Het is niet wat bij die club en het wordt ook nooit wat bij die club .

  2. Ik moet hierbij opmerken dat niet iedereen hier zo over dacht makkelijk om alle FC Zwolle supporters over 1 kam te scheren .

    Ik ben er van overtuigd dat nu deze egotripper en schreeuwlelijk weg is er nu echt schoon schip is gemaakt en we nu VOORUIT kunnen met FC Zwolle.

    En dat is wat we allemal willen

    FORZA ZWOLLE

  3. hennie everse
    En dat heet nu het trainers effect,wat een branie maker zeg die Everse.
    Dit was niet nodig geweest,als die zo geheten nep hooligans van Zwolle,het oude bestuur netjes hun werk hadden laten doen.
    Maar zoals altijd,komt alles op zijn pootjes terecht.

  4. Als een trainer niks met een club kan, moet hij de eer aan zichzelf houden en opstappen.

    Maar heb het gevoel met everse dat hij alleen maar graag zijn handje ophoud zodat de knaken maar lekker blijven rollen.
    En iets voor de club doen? dat zit er denk ik niet meer in voor hem..

    Dus eigenlijk is het gewoon duidelijk dat hij gewoon lekker zelf moet opstappen 8)

  5. @Evert,
    De enigen die hun handje op gaan houden voor knaken zijn die eeuwige prutsers van het bestuur als ze binnenkort weer bij de gemeente gaan skooien omdat ze zelf voor de zoveelste keer de kluit belazerd hebben.
    Met de bunker zouden de inkomsten en begroting substantieel naar een hoger niveau getild worden maar nu al blijkt dat door slecht onderhandelen en het afsluiten van wurgcontracten met de projectontwikkelaar hiervan geen sprake zal zijn….nimmer!
    Een schuld van zo’n 1.5 miljoen hebben die prutsers echter wel.
    Dus ik hoop dan ook oprecht dat de belastingbetaler geen cent hoeft uit te geven als deze ras-skooiers het gore lef hebben om hun handje weer op te gaan houden bij de gemeente.
    Laat ze doodvallen daar op hun eigen tribune waar de echte supporters(de gewone belastingbetaler) niet eens meer mogen zitten.
    Nu mogen de dikke niksnutten het zelf maar eens opknappen.

  6. @oldskool73, wat gebeurt er dan met FCZ op het moment dat de belastingbetaler niet meer gaat betalen en ook die bobo’s het geld niet kunnen ophoesten, juist dan word de FCZ opgedoekt. Is dat wat je wilt.Jij bent toch ook een supporter die nog lang naar FCZ wil

  7. Was het niet zo dat juist jullie een ander bestuur wilden een bestuur die wist hoe ze met jan moesten omgaan. EXIT JAN

    NU HEBBEN WE EEN BESTUUR MET BALLEN NU IS HET NOG NIET GOED.

    adriaan ga zo door je bent op de goede weg

  8. HOEZO in jou column was je toch overduidelijk in de rug stekend dat de man die jij weg wilde hebbe weg was en dat je VOORUIT met de fc ging.

    niet zo negatief edwin

  9. @edwin over welke colum heb je het, laat ons ook meelezen.
    @oldskool, en dat net zoals in alkmaar, boel maar weer verkopen (of moeten) als het met je bedrijfje niet goed gaat, of de boel belazerd hebt. Weet niet of je daar blij mee moet zijn.

  10. @ingrid
    zou er ook helemaal niet blij mee wezen als dat zou gebeuren, maar wat er nu gebeurd is gewoon te triest voor woorden. voor de 2e keer in 1 jaar tijd fc zwolle zichzelf weer zo voor lul voor heel nederland…

  11. @oldskool ben het helemaal met je eens, volg het e.e.a op org., vind het vooral triest hoe supporters elkaar onderling afvallen. Ging “vroeger”uit en thuis naar PEC, tegenwoordig gaat de rest van het gezin iedere thuis wedstrijd.
    Zou het jammer vinden als het ooit zou verdwijnen door al dit gedoe rondom FCZ. Heb vele goede herinneringen aan de periode dat ik fanatiek fan was. Ben nog steeds fan maar dan meer op de achtergrond. Jammer dat e.e.a zo verloopt, wiens schuld dit is vind het moeilijk om zo op een afstand te beoordelen. Dat Everse mocht blijven vond ik gezien de reden van toen terecht. Maar had verwacht als je een uitspraak doet in de trant van krijg iedere ploeg aan het voetballen, en dat is niet echt gelukt, hoewel ik van de wedstrijd tegen die “koekdorpers” waar ik wel ben geweest heb genoten, wat een vechtlust, dat hij zelf zijn conclusie zou trekken.
    Maar hij had van mij de kans gekregen tot aan zeker de kerst.
    En of het bestuur deze kans heeft aangegerepen om hem eruit te schoppen, wie het weet mag het zeggen.

    Hoop dat het snel weer genieten word op de trinunes voor alle supporters.

    Weet niet hoe jij erover denkt maar dit is mijn mening.

  12. Het gaat over een column wat in het supportersclubblad “onder de peperbus” staat.

    Column

    Afgelopen seizoen was een heftig seizoen met een positief einde, het dictatoriale bestuur werd afgezet en Everse werd in ere hersteld. Er volgde nog een play-off rondje die nipt werd verloren.

    Nieuw seizoen, nieuwe kans. Er moest opnieuw gebouwd worden. Een aantal spelers verliet Zwolle en er werden een aantal gehaald, de vervanger van Botthegin werd al gehaald. Echter Botthegin werd niet verkocht waardoor er 3 centrum verdedigers zijn. Tevens was het de bedoeling om met het transfergeld wat meer kwaliteit te halen. Ook dit ging niet door.

    Na een wisselende oefenperiode werd er begonnen in Apeldoorn. Daar had Zwolle geen moer te vertellen en dus werd er kansloos verloren. De volgende wedstrijden gingen steeds iets beter maar het was wel duidelijk dat er snel meer kwaliteit moest komen. Na de dramatische wedstrijd tegen Dordrecht waarbij de 12e man zich bijkans nog dramatischer gedroeg werd de beurs getrokken, een spits en een aanvallende middenvelder werden er aangetrokken. Cecilio Lopes en (welkom thuis) Arne Slot. Eindelijk bovengemiddelde spelers. Hiervoor komen mensen naar het stadion.

    Het was gelijk duidelijk bij de wedstrijd tegen de Graafschap, dit had Zwolle nodig, wat een klasse spelers zijn dit, zij trekken bovendien het niveau van de overige spelers omhoog en de passing is gelijk 4 tot 5 stappen hoger. Het positie spel wordt beter en de passing beter en sneller. Tegen RBC kwam het er nog niet helemaal uit maar tegen de aartsvijand kwam alles op zijn pootjes terecht. Vooral de eerste helft was een genot om naar te kijken, veel loop en pass acties, agressie en bovenal een boven gemiddeld positiespel met uiteindelijk de meer dan terechte overwinning.

    Dit is dus ook te danken aan het ai bestuur, in plaats van de trainer eruit te wippen wordt de geldbuidel getrokken en komt er een kwaliteitsinjectie. Dus Ronald, een kwaliteitsinjectie had ons veel geld kunnen schelen! Een trainer eruit kiepen is niet altijd de oplossing!

    Tenzij je natuurlijk op het pluche in de ivoren toren zit en gewoon je eigen gang gaat. Supporters? Weg ermee, eerst van de hoofdtribune (een lang gekoesterde wens) en dan uit de rest van het stadion. Alleen maar sponsoren en kleine kinderen met hun ouders. Een nieuw stadion, waar het bestuur droog en vooral warm zit, op de andere tribunes zitten de mensen in weer en wind. En met de winterdag ook nog eens in de kou. Want de verwarming is toch alleen voor de bobo??s.

    Het enige wat Ronald heeft bereikt is dat de supporters een front vormen tegen het bestuur. Uiteindelijk winnen de supporters deze strijd die al jaren aan de gang was. Ronald ruimt het veld????.. eindelijk.

    Zelden was er een voorzitter die te pas en te onpas de supporters een sneer gaf, in elk interview kwam wel naar voren dat het niet aan hem lag maar toch echt aan de supporters. Zelden is een voorzitter zo uitgekotst door de supporters.

    Dus bij dezen de vraag aan het ai bestuur;

    Waarom juist deze man erelid?

    In de jeugdopleiding loopt ook nog iemand rond die het verdient, en postuum is er nog 1 die het dubbel en dwars verdient. Trek het erelidmaatschap van Ronald in en maak Marten Eibrink postuum erelid.
    Maak gelijk Bertus erelid en geef de titel ere weer glans.

    Want iemand die zo gehaat is verdient het absoluut niet.

  13. ok oldskool, lach er maar om, zal wel voetbalhumor zijn.!!!
    @edwin, heb het gelezen, zijn krachtige uitspraken.
    Heb niet zo’n inzicht in het mismanagement van het vorige bestuur,maar om van vliet nu erelid te maken zo vlak na zijn gedwongen aftreden, vond ik op zijn minst vreemd. En met de uitspraak dat Eibrink nooit erelid is geworden, zelfs nu nog niet postuum, blijf ik belachlijk vinden. Als er ooit iemand is geweest die het betaald voetbal in Zwolle heeft gered is hij het wel.

  14. @ Jan Henk, droom lekker verder. Zeker niet gevolgd van die gaten in de begroting, Hoezo, het oude bestuur rustig hun gang moeten laten gaan. Maar gefeliciteerd, schijnbaar trekken ze nog steeds aan de touwtjes.
    @edwin, Edwin schrijft, wat heel veel supporters zich afvragen, hoe kan deze man tot erelid benoemd zijn ?
    Maar misschien heb jij ook wel enige lijntjes uitliggen. In welke functie zien wij jou binnenkort ?

  15. @natascha als hij dat nog steeds niet is dan is dat ook te gek voor woorden, als er iemand bij de club en al zijn voorgangers doet en heeft gedaan, dan is hij het wel.

  16. Ja blijkbaar hoef je niet hard te werken om erelid te worden, met uitzondering van Dhr Sporre uiteraard.
    Gelukkig kan van V nog niet een fractie in zijn schaduw staan.

Reacties zijn gesloten.