CSV ’28 en Nieuwleusen delen de punten

Foto van auteur

Zwolle – In hun onderlinge strijd om de aansluiting bij de top van het klassement in klasse 3-C niet te verliezen, hebben CSV ’28 en Nieuwleusen de punten gedeeld. Een terechte uitslag.

De eerste helft was Nieuwleusen, wat in het zwart speelde, de betere ploeg. De spelers wisten elkaar goed te vinden, terwijl de verdediging van CSV de nodige moeite had om de combinaties te ontregelen. Vooral de goed spelende middenvelder Rick Jansen was, zeker de eerste helft, een plaag. Kansjes kwamen er voor Jan Fictorie (voorlangs) en Jeroen Elzinga (Peter Smit redt). Erwin Dijk trachtte nog een strafschop voor Nieuwleusen te versieren,  maar de goed leidende scheidsrechter Gert Maneschijn trapte daar niet in en beloonde de overigens slecht uitgevoerde schwalbe met een gele kaart. CSV werd voor het eerst dreigend, toen Jouad Akloud goed in de diepte werd aangespeeld door Raoul Hukubun, maar zijn actie leverde niets op. In de tegenstoot had Nieuwleusen succes. CSV kon de aanval eerst nog stoppen ten koste van een overtreding, maar de vrije trap werd door Jan Fictorie slim naast het muurtje geplaatst, waar Rick Jansen klaar stond om zijn ploeg aan de leiding te brengen (0-1). 

Even later was het bijna weer raak, toen Jansen op zijn beurt Fictorie aanspeelde, maar doelman Peter Smit wist CSV voor een grotere achterstand te behoeden. De tweede helft liet een fel CSV zien. Waar vroeger bij een achterstand “de koppies” bij CSV nog wel eens omlaag gingen, toonde de ploeg nu veerkracht en stroopte de mouwen hoog op. De verdediging was nu beter georganiseerd en deze helft was CSV eigenlijk de baas. Na 5 minuten spel leek zich dit uit te betalen. De meer opkomende Fikret Akin speelde Jouad Akloud fraai aan en keeper Jori Koerhuis wist ten koste van een niet geconstateerde overtreding op Akloud de gelijkmaker te voorkomen. CSV rook bloed en voerde de druk nog meer op, waarbij Elvin Matuankotta als frisse aanvaller werd ingebracht voor Lauwand Suleiman. Opnieuw een voorzet van Fikret Akin kwam bij Patrick Speetjens, maar diens geplaatste kopbal werd onschadelijk gemaakt. Een fout op het middenveld van CSV bracht de bal zomaar bij Fictorie, maar Peter Smit voorkwam met een goede redding erger voor CSV.

De mannen van trainer Arnie Pot, wiens contract juist deze week met twee jaar werd verlengd, gaven niet op en zochten via de vleugels het doel van Nieuwleusen. Maar keeper Koerhuis wist meermalen zijn doel schoon te houden. Toch moest ook hij zwichten. Ver in blessuretijd wist hij eerst nog een pegel van Patrick Speetjens tot hoekschop te verwerken, maar juist die hoekschop had gevolgen. Heel Nieuwleusen stond zowat binnen het eigen strafschopgebeid, waar inmiddels ook de mee naar voren gekomen doelman Peter Smit de nodige verwarring trachtte te stichten. Kennelijk met succes, want de vrijgelaten spits Elvin Matuankotta wist tenslotte de luid bejubelde gelijkmaker in de touwen te koppen. Direct daarna floot scheidsrechter Maneschijn af.Met het gelijke spel hadden beide ploegen wel vrede, maar het ontlokte een oudgediende van CSV de kreet: Dit moet je niet elke week mee hoeven maken, want het is wel erg slecht voor je hart!

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling:

Doel: Peter Smit.

Achter: Mayken Stolte, Matthijs Kremer, Han Stolte en Kai Renwarin ( 80. Edgar Dolleman)

Midden: Raoul Hukubun (80. Jeroen Soppe), Lauwand Suleiman (70. Elvin Matuankotta en Fikret Akin.

Voor: Patrick Speetjens, Razi Kanseyo en Jouad Akloud.

Maurits Vermeulen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)