Het weekendweer: Zaterdag nog kans op een buitje, zondag droog

Merwedelaan
Foto: Ank Pot

Zaterdag zit Zwolle aan te kijken tegen wolkenvelden. Vooral in de ochtend is er kans op een buitje. ’s Middags breekt de bewolking met enig geluk, zodat de zon nog kan doorkomen.

Aan de grond staat een noordenwind, de wolken komen tijdelijk uit het noordoosten en zitten in iets warmere lucht. De temperatuur boekt winst, in de middag hopen we op 22 of misschien wel 23 graden Celsius. In de avond en nacht geen buien meer boven de stad, waarschijnlijk wel veel wolkenvelden. Het kwik daalt naar ongeveer 14 graden.

Zondag is een eerste geheel droge junidag na een kleddernatte meimaand. In het centrum van Zwolle werd een neerslagtotaal van 131 liter per vierkante meter gemeten. Ons officiële regionale KNMI-weerstation Heino kwam op een gemeten maandtotaal van 110 liter regenwater per vierkante meter. Het langjarig gemiddelde voor mei is ongeveer de helft daarvan: 57 liter.

De zon doet op deze droge zondag goed mee. Wolken zijn er ook met vooral in de middag extra ruimte ertussen. De temperatuur stijgt ’s middags naar ongeveer 20 graden. De wind is matig uit het noorden tot noordwesten, ’s avonds afnemend.

In de nieuwe week keert de wisselvalligheid terug, maar maandag lijkt Zwolle het nog droog te houden. Wel onder een robuust wolkendek dat weinig tot geen zon doorlaat, volgens de huidige berekeningen. Dinsdag koerst een regenstoring uit het noordwesten hierheen. De verwachte middagtemperatuur in de eerste week van juni is 18 tot 20 graden.

Foto 1
Merwedelaan - Foto: Ank Pot
Merwedelaan
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)