Het weer: Droog tot de middag

Hoogwater in de IJssel eind 2023. Momenteel is het waterpeil van de rivier ook hoog.
Foto: Obbe Bakker

Maandag zit de zon boven Zwolle meestal verstopt achter wolkenvelden. In de ochtend is het droog. ’s Middags stijgt de kans op wat lichte regen. De neerslaghoeveelheid is niks vergeleken met zondag, toen aan het eind van de middag al in totaal 12 liter regenwater per vierkante meter was gevallen in de stad.

De temperatuur op maandag varieert van ongeveer 7 graden ’s morgens tot 10 graden ’s middags. Dat is niet koud, de gemiddelde maximumtemperatuur voor deze tijd van het jaar is circa 7 graden. De wind blijft binnen de perken en is matig, kracht 3, uit het westen.

’s Avonds wordt het droog en de bewolking dunner. Wellicht zo dun dat de maan in beeld verschijnt. In de nacht naar dinsdag koelt het bij een zwakke wind af naar ongeveer 6 graden.

Dinsdag belooft de enige droge dag van de Zwolse voorjaarsvakantie te worden. Zonnig weer is te veel gevraagd, bewolking houdt de overhand. Maar bij een matige wind uit het zuidwesten en een middagtemperatuur van 10 graden is het een prima dag om buiten dingen te doen. In de avond en nacht is er wel kans op een beetje regen.

Woensdag komt vanaf de oceaan een regenstoring opzetten. Het is een stevig geval. Volgens de huidige timing wordt het vanaf het middaguur kletsnat in Zwolle. De donderdag ziet er verregend maar wel zacht uit, ongeveer 12 graden ’s middags. Vrijdag staat er buiigheid op de weerkaarten voor Zwolle.

Foto 1
Hoogwater in de IJssel eind 2023. Momenteel is het waterpeil van de rivier ook hoog. - Foto: Obbe Bakker
Hoogwater in de IJssel eind 2023. Momenteel is het waterpeil van de rivier ook hoog.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)