Het weer: Kleine kans op een bui

Rand van de Aa-landen
Foto: Hans Smit

Woensdagochtend is het front weggetrokken dat dinsdagmiddag en -avond regen liet vallen in Zwolle. De regen is gestopt en het is nevelig ’s morgens vroeg. De nevel verdwijnt en van het westen uit lost de bewolking gedeeltelijk op. Met wat mazzel breekt de zon ‘s middags mooi door.

Achter het front kan wel een los buitje zitten. Het is niet te voorspellen of dat precies over Zwolle trekt. België heeft woensdag te maken met een actieve buienzone. Neiging tot buien ontstaat ’s middags ook boven Nederland. De meeste activiteit wordt in de middag en avond zuidelijk en oostelijk van onze regio verwacht. Misschien blijft het in Zwolle wel droog. Houdt voor de zekerheid in gedachten dat de buiigheid niet ver weg is.

De zwakke tot matige wind zit woensdag in de westhoek, nadat we dagenlang een zuidelijke aanvoer hebben gehad. In de middag en avond ruimt de wind verder naar het noordwesten tot noorden. De temperatuur ‘s morgens vroeg is ongeveer 13 graden, ’s middags is het circa 18 graden.

In de nacht van woensdag op donderdag koerst de Belgische buienzone in onze richting. Weliswaar in verzwakte vorm, maar kans op een bui hebben we in Zwolle, ook donderdagochtend. Een uitgebreid wolkenpakket trekt over en het is afwachten of de zon speelruimte krijgt. De wind is zwak uit noordelijke richtingen. Het kwik stijgt ‘s middags naar ongeveer 16 graden.

Vrijdag en in het weekend hebben we aanvoer van lucht uit het noordoosten. We zijn in afwachting van minder vochtige lucht met veel minder bewolking. De buiigheid neemt af en de kansen voor de zon nemen sterk toe. Het wordt warmer in het weekend, de middagtemperatuur ligt rond 20 graden in Zwolle.

Foto 1
Rand van de Aa-landen - Foto: Hans Smit
Rand van de Aa-landen
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)