Motorkleding was geluk bij een ongeluk voor fietser in Hanzeland

De auto was het grootste slachtoffer van het ongeval op de Koggelaan.
Foto: Peter Denekamp

Een fietser is woensdag geschept door een automobiliste op de splitsing van de Koggelaan en de Hanzeallee. De fietser belandde op de motorkap en raakte de voorruit van de auto. De man bleef ongedeerd dankzij de motorjas die hij droeg. Het grootste slachtoffer was de auto, waar de voorruit van sneuvelde.

De fietser reed omstreeks 16.00 uur over de Koggelaan richting de Van Karnebeektunnel. Een automobiliste die vanaf de Hanzelaan via de Koggelaan naar de Hanzeallee wilde rijden zag de fietser over het hoofd. De man werd geschept en kwam met een flinke klap tegen de voorruit terecht. Na de buiteling stond de fietser op en wachtte samen met de automobiliste op de hulpdiensten.

Controle in de ambulance maakte duidelijk dat de fietser geen schrammetje had overgehouden aan het ongeval. De fietser reageerde opgelucht: “Het had heel anders kunnen aflopen. Ik had een motorjas aan en daar zitten meerdere beschermende platen in.” Helemaal zonder kleerscheuren kwam de fietser er niet af. Een klein scheurtje ontsierde zijn beschermende jas.

Zijn fiets liep geen zichtbare schade op, in tegenstelling tot de auto. Een berger kwam om het voertuig met een flinke deuk in de voorruit af te slepen. De fietser hervatte zijn rit en trapte huiswaarts alsof er niets gebeurd was.

Op de splitsing worden vaker fietsers aangereden die over de Koggelaan richting de Van Karnebeektunnel rijden. Het is de derde keer dat een automobilist komend vanaf het station naar de IJsselallee een fietser niet ziet door de laagstaande zon achter de kantoorgebouwen bij de splitsing. Een jaar geleden raakte hierdoor een fietsster zwaargewond. Drie weken later werd opnieuw een fietser geschept.

Foto's 2
De auto was het grootste slachtoffer van het ongeval op de Koggelaan. - Foto: Peter Denekamp
De auto was het grootste slachtoffer van het ongeval op de Koggelaan.
Foto: Peter Denekamp
Motorkleding was geluk bij een ongeluk voor fietser in Hanzeland - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)