Halve Marathon schenkt 5000 euro aan Hart voor Zwolle: ‘Deelnemers doneren met hun hart, sport verbindt’

|   Laatste wijziging

Deelnemers aan de Halve Marathon doneren 5000 euro aan Hart voor Zwolle.
Foto: Peter Denekamp

De deelnemers aan de Halve Marathon hebben dit jaar 5000 euro gedoneerd aan Hart voor Zwolle, een stichting die jongeren in contact brengt met stadsgenoten die te maken hebben met eenzaamheid. Vrijdag overhandigde Arne Poirot, voorzitter van stichting Halve Marathon, de cheque aan Melissa van de Grift, coördinator bij Hart voor Zwolle.

“Het gaat niet eens zozeer om het bedrag, want het eindbedrag is echt supermooi,” zegt Van de Grift. “Wat bij mij erg binnenkomt en me ook raakt, is dat superveel mensen met hun hart hebben gedoneerd in de strijd tegen eenzaamheid!”

Het geld gaat Hart voor Zwolle onder meer gebruiken voor de verdere uitrol van het project Hartloopmaatjes. “We hebben nu zo’n zes Hartloopmaatjes aan elkaar kunnen koppelen,” zegt Van de Grift. “Met dit bedrag kunnen we daar een mooie uitbreiding aan geven.”

Van de Grift is blij dat het bestuur van de Halve Marathon dit jaar koos voor Hart voor Zwolle als goed doel. “Sport verbindt en dat zie je heel duidelijk terug op deze manier.” Van de Grift vertelt dat beide stichtingen in de voorbereiding van het hardloopevenement op verschillende manieren met elkaar zijn opgetrokken. “We hebben daar wel een blijvende verbinding aan overgehouden,” zegt Van de Grift. “De Halve Marathon is een mooi Zwols evenement met een sociale en maatschappelijke impact.”

Vanavond verschijnen meerdere hardlopers aan de start van de Halve Marathon die geld inzamelen voor Hart voor Zwolle. Twee van de sponsorlopers voor het Zwolse goede doel zijn Floor en Sera, twee 14-jarige meiden, die hun beste beentje voorzetten voor Hart voor Zwolle.

Op de Burgemeester Drijbersingel bemant Hart voor Zwolle vanavond de waterpost tegenover Hedon. Zo’n 35 vrijwilligers voorzien daar de deelnemers van de Halve Marathon van water.

Foto's 2
Deelnemers aan de Halve Marathon doneren 5000 euro aan Hart voor Zwolle. - Foto: Peter Denekamp
Deelnemers aan de Halve Marathon doneren 5000 euro aan Hart voor Zwolle.
Foto: Peter Denekamp
Arne Poirot en Melissa van de Grift. - Foto: Peter Denekamp
Arne Poirot en Melissa van de Grift.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)