Tbs van man die vrouw (19) wilde verkrachten in Park de Wezenlanden verlengd

De plek in Park de Wezenlanden waar Awet Leul M. in 2020 de jonge vrouw probeerde te verkrachten.
Foto: Peter Denekamp

De tbs met dwangverpleging van Awet Leul M. (32) is met twee jaar verlengd. De Zwollenaar probeerde in juni 2020 op klaarlichte dag een jonge vrouw in Park de Wezenlanden te verkrachten. De rechtbank sloot zich maandag aan bij de eis van justitie en het advies van de psychiater en reclassering.

M. werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden en tbs met dwangverpleging nadat hij op donderdag 4 juni 2020 rond 8.50 uur een 19-jarige vrouw aansprak nabij het hondenuitlaatveld in Park de Wezenlanden. Hij wilde met haar op een bankje zitten, maar kreeg nul op het rekest. De Zwollenaar greep de jonge vrouw vast en gooide haar in het struikgewas.

Hij gaf zijn slachtoffer meerdere stompen tegen het hoofd en trok haar broek en onderbroek uit. Vervolgens drukte hij haar mond dicht en omklemde haar keel. M. probeerde zijn broek te openen en maakte daarbij neukbewegingen. Een voorbijganger hoorde de vrouw gillen en greep in.

M. vluchtte niet, hij bleef wachten op de komst van de politie en werd in de boeien geslagen. De zwakbegaafde Zwollenaar, die lijdt aan schizofrenie met psychoses, verklaarde later in de rechtbank dat hij zin had in seks en door de coronamaatregelen niet terechtkon bij een prostituee.

Foto 1
De plek in Park de Wezenlanden waar Awet Leul M. in 2020 de jonge vrouw probeerde te verkrachten. - Foto: Peter Denekamp
De plek in Park de Wezenlanden waar Awet Leul M. in 2020 de jonge vrouw probeerde te verkrachten.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)