Volksmuziek in Assendorp

Foto van auteur

Op zondag 4 februari a.s. zal in Eureka aan het Assendorperplein te Zwolle muziek uit de hele wereld te horen zijn. De muziek zal worden verzorgd door het wereldmuziekorkest Tegenwind uit Raalte.

Tegenwind is een orkest dat uit 9 leden bestaat. Deze formatie is het vaste begeleidingsorkest van dansgroep Ralda. Samen treden ze veel op in binnen– en buitenland, maar Tegenwind verzorgt ook optredens zonder de dansgroep. Tot het repertoire behoort volksmuziek uit alle windstreken. Op 4 februari zal Tegenwind verschillende stijlen uit diverse landen laten horen. Zo zal bijvoorbeeld een Amsterdamse smartlap iedereen wel bekend in de oren klinken. Ook hebben veel mensen wel eens gehoord van Klezmer muziek, aangezien dit genre steeds populairder wordt. Maar er zullen ook minder bekende nummers worden gespeeld uit bijvoorbeeld de Balkan, Scandinavië, Frankrijk en ook uit Nederland.

Voor mensen die van vrolijke en gevarieerde muziek houden belooft het een zeer sfeervolle en gezellige avond te worden in het eetcafe van Eureka.

Entree is gratis, maar lidmaatschap is verplicht. Voor meer info kun je kijken op www.eureka-zwolle.nl