Duiker vist iPhone van Zwolse Kyra uit stadsgracht

Kyra en de duiker met de opgedoken iPhone.
Foto: Recovery Divers

Duikers van Recovery Divers hebben maandag een iPhone opgedoken die in de stadsgracht was gevallen. Ze kregen de melding van Kyra, een Zwolse trouwfotograaf. Haar telefoon was een week eerder bij de Thorbeckegracht in het water gevallen.

De Zwolse schakelde eerst de hulp in van magneetvissers, die zonder succes in de gracht hengelden naar de telefoon. Maandagochtend dook een vrijwilliger van Recovery Divers het water in. In het troebele water kon hij weinig zien. “Een centimeter of 20 maximaal,” aldus de duiker. “Als ik de bodem niet aanraakte.” Met een metaaldetector zocht hij de bodem af. “Blikjes, bierdopjes, een fietswiel, er ligt van alles, maar geen telefoon,” vervolgt de duiker.

Toen Kyra op de wal de moed al had opgegeven, kreeg de duiker toch nog een signaal van zijn metaaldetector. Het bleek de telefoon zijn, die terug werd gegeven aan de opgeluchte eigenares. De vrijwilligers van Recovery Divers, die vaker worden ingezet als er een telefoon of sieraad in het water is gevallen, konden gelijk doorrijden naar een volgende klus in Amsterdam.

Foto 1
Kyra en de duiker met de opgedoken iPhone. - Foto: Recovery Divers
Kyra en de duiker met de opgedoken iPhone.
Foto: Recovery Divers

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)