Oud Sluis in Sluis en De Librije in Zwolle zijn nog steeds de beste. De restaurants gaan ook dit jaar weer aan kop in de belangrijkste culinaire gids van ons land, de Lekker Top 100. Oud Sluis bleef koploper. De Librije behield de tweede plaats.
Dalers in de ranglijst zijn restaurants Beluga in Maastricht, De Zwetheul in Schipluiden en de Bokkedoorns in Overveen. De meest opvallende stijger is het Rotterdamse restaurant Ivy. Dat chefkoks Sergio Herman van Oud Sluis en Jonnie Boer van De Librije nog steeds eenzaam aan de top staan, heeft volgens het blad te maken met hun creativiteit op topniveau. De Lekker is naast de GaultMillau en de Michelingids de belangrijkste culinaire uitgave van het jaar. Vooral de ranking van de restaurants is van groot belang voor de koks. De Lekker wordt over het algemeen gezien als een van de belangrijkste omdat het commercieel gezien veel invloed zou hebben. De grootste groep gasten zou een keuze maken op basis van deze glossygids.