Het weer: Grijs, nat en te koud

Flora Bilderbeekstraat
Foto: Obbe Bakker

Woensdagochtend hebben Zwollenaren die zeer vroeg opstaan nog kans om een glimp van de opkomende zon te zien. Daarna verdwijnt ze, want van het westen uit trekt het dicht met bewolking. Een actieve storing bereikt Zwolle en rond 9 uur ’s morgens gaat het regenen.

Het regent woensdag soms flink door. Pas in de loop van de middag worden de droge periodes langer. Misschien dat in de avond nog een flauw zonnetje door de wolken heen prikt. De maximumtemperatuur woensdag is ongeveer 15 graden. Dat is ver beneden de maat voor begin juli. De wind komt uit het zuidwesten tot westen en is matig, kracht 3.

In de avond nadert een nieuwe regenzone de stad. Die gaat in de nacht naar donderdag voor een natte boel zorgen buiten. De opeenvolging van neerslaggebieden doet meer aan herfst denken dan aan zomer.

Donderdagochtend is het buiig, maar ’s middags knapt het weer op. Met hulp van tijdelijke hogedrukinvloed boven onze omgeving breekt de zon overtuigend door. Er staat een energieke windkracht 4 uit het westen tot noordwesten. De middagtemperatuur is ongeveer 18 graden.

In de loop van vrijdag komt vanuit het zuidwesten een nieuwe actieve storing in zicht. De precieze koers bepaalt de regenhoeveelheid. Warmere lucht zorgt voor een middagtemperatuur in Zwolle stijgend naar circa 20 graden.

Foto 1
Flora Bilderbeekstraat - Foto: Obbe Bakker
Flora Bilderbeekstraat
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)