Wennemars op weg naar eindzege wereldbeker

Foto van auteur

Erben Wennemars uit Zwolle heeft zaterdag een grote stap gezet naar de eindzege in het wereldbekerklassement. De 31-jarige Zwollenaar eindigde op de 1000 meter als tweede, achter Shani Davis, en kwam zodoende op gelijke hoogte met de Zuid-Koreaanse sprintwereldkampioen Kyou-Hyuk Lee.

Op de tweede dag van de WB-ontmoeting in Thialf kan Wennemars een aardig gat slaan met Lee, aangezien de Aziaat niet aanwezig is in de Friese schaatstempel. Hij geeft de voorkeur aan de Asian Winter Games, die momenteel in de Chinese stad Changchun plaatsvinden. ,,Ik ga zeker proberen dat gat te slaan”, sprak Wennemars. ,,En daar voel ik me ook niet schuldig over. Want ik schaats al die wedstrijden, omdat ik ook de wereldbeker wil winnen.”

De TVM-rijder had zaterdagochtend zelf berekend dat hij dit seizoen voor de 39e keer aan de start stond van een wedstrijd. Maar de vermoeidheid sijpelt maar mondjesmaat door zijn lichaam. ,,Ik ben wel moe, hoor”, aldus Wennemars. ,,Dat merk ik aan mijn openingen, die gaan wat moeizamer. Maar hier bewijs ik wel dat het allrounden geen kwaad kan. Ik heb deze week nog een vijf kilometer geschaatst bij de skate-off en nu word ik tweede op de 1000 meter.”

De ex-sprintwereldkampioen moest op Thialf alleen Shani Davis voor zich dulden. Waar Wennemars na 1.08,98 over de streep kwam, noteerde de Amerikaan een tijd van 1.08,91. Het brons ging naar Beorn Nijenhuis: 1.09,07.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)