Het weer: Meest bewolkt en soms wat regen

Zandhovebos
Foto: Obbe Bakker

Vrijdagochtend laat de zon zich nog even zien boven Zwolle. Al gauw slibt de lucht boven de stad dicht met bewolking waar we de rest van de dag moeilijk van afkomen. Uit de wolken kan soms wat regen of motregen vallen. Veel neerslag wordt niet verwacht.

In de temperatuur zit onder het wolkendek weinig beweging. De dag begint met ongeveer 14 graden en ’s middags is een tegenvallende 16 graden ongeveer het maximum. De wind maakt het er voor het gevoel niet warmer op, want komt met kracht 3 tot 4 uit het zuidwesten. Later op de avond neemt de kans op regen toe.

Bewolking en regen horen bij een lagedrukgebiedje dat via de Noordzee naar het noordoosten schuift. Het levert zaterdag in de loop van de ochtend buien af boven onze omgeving. Deze trekken in het begin van zaterdagmiddag door naar het noordoosten. Het wordt dan droog in Zwolle en het klaart mooi op. Zaterdag staat er een forse zuidwestenwind, kracht 4, boven open water kracht 5.

Zondag bindt de wind wat in. Zon en wolken bepalen het weer. Het blijft eerst nog droog, maar in de middag en avond groeit de kans op een bui. Op beide dagen van het weekend is de middagtemperatuur ongeveer 20 graden.

Na het weekend wordt het geleidelijk warmer. Maandag is dat al te merken en dinsdag gaat Zwolle richting een zomerse 25 graden. Betrouwbaar zonnig en droog juliweer is in de nieuwe week te veel gevraagd. In de zuidwestelijke aanvoer zitten bijna dagelijks buien.

Foto 1
Zandhovebos - Foto: Obbe Bakker
Zandhovebos
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)