Aan een deel van de sportzomer is een abrupt einde gekomen door een verkeerde trap. Tenminste, volgens de scheidsrechter. Half Nederland is of was het met die man oneens. Desondanks is er geen huldiging in ons vooruitzicht.
Net als de WK-voetbalwedstrijd in 1974, op zondag 7 juli, waar ene Hölzenbein een, in veler ogen, onterechte strafschop toegekend kreeg. Daar wordt bij ons tot op de dag van vandaag nog over nagepraat.
Berti Vogts overigens, destijds een van topspelers van het Duitse elftal, verklaarde in 1997 zelfs dat die strafschop onterecht was gegeven. Ik hoop oprecht dat over de wedstrijd tegen Engeland geen vijftig jaar gepraat wordt en er zeker geen langdurige ergernis over ontstaat.
Over een verkeerde trap gesproken waaraan jarenlange ergernis gekoppeld kan worden: de trap op het Rodetorenplein, die oorspronkelijk naar een fietsenkelder leidde en gekoppeld was aan de parkeergarage onder het Maagjesbolwerk.
De trap was te steil, dus werd de fietsenkelder een mislukking en werd de deur gesloten. Het was toen op de vingers van één hand na te tellen. Dat trapgat werd een stortgat voor allerlei rommel die eigenlijk voor een vuilnis- dan wel prullenbak is bedoeld. En toen begon het gezeur?
“Wie moet dat opruimen?” En misschien erger nog: “Wie moet dat betalen?” De eigenaar van het gebouwencomplex voelde er niets voor, de gemeente evenmin. Wikipedia wist me te vertellen dat het complex in 2003 is geopend. Laten we zeggen dat na een jaar al bleek dat de fietsenkelder geen succes was, dan zit die deur al twintig jaar dicht en steggelen eigenaar en gemeente er met elkaar over.
Het Rodetorenplein, de Melkmarkt en de Jufferenwal zijn inmiddels tot het heilig horecagebied van Zwolle verklaard en is het dus begrijpelijk dat, vooral in de horecasector met terrassen, men zich ergert aan de smeertroep in het trapgat.
Nu lees ik dat een oplossing in zicht is. Hoewel? Als je goed leest, hangt het er nog wel van af of de geraamde kosten gaan overeenstemmen met de nog te ontvangen offertes. Kortom, het kan toch nog wel efkes duren.
Vraagje. Waarom is dat trapgat niet volgestort met zand? Een portie betontegels erop en klaar was Kees. Zogezegd: Zand erover! Ik herhaal dat laatste, want ‘een beetje zand erover’ wordt bij het (her-)bestraten in Zwolle nog wel eens vergeten.
Gerelateerde Berichten
(Automatisch gegenereerd)