Het weer: Steeds meer zonneschijn

Vijver de Dobbe
Foto: Obbe Bakker

Woensdag verdwijnt de buiigheid voor een flink aantal dagen uit Zwolle. De zon schijnt, al zijn er vooral in de eerste helft van de dag ook veel wolken. De kans dat er een buitje tussen zit is erg klein.

Het kwik stijgt van 15 graden ’s ochtends naar ongeveer 23 graden ’s middags. Een mooie middagtemperatuur, waarbij het met een matige westenwind, kracht 3, goed uit te houden is buiten. De komende dagen wordt het alsmaar warmer. Voor zaterdag staat momenteel een tropische topper van circa 33 graden op de weerkaarten voor Zwolle.

Donderdag is het nog niet zo warm. De dag begint met een temperatuur rond 13 graden, oplopend naar 26 graden in de middag. ’s Morgens vroeg is er kans op enkele mistbanken in het buitengebied. De zon schijnt in een blauwe lucht met sluierwolken. Het blijft droog dankzij een hogedrukgebied boven ons hoofd.

Vrijdag wordt met een oostenwind warme lucht aangevoerd. De temperatuur tikt ’s middags onder volop zonneschijn misschien al 30 graden aan in de stad. De tropenwarmte op zaterdag wordt verdreven door onweer. Wanneer dat precies gebeurt, bekijken we later in deze zomerweek.

Foto 1
Vijver de Dobbe - Foto: Obbe Bakker
Vijver de Dobbe
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)