Het weer: Eerst kans op een bui, later meer zon

Binnendijks bij de Vreugderijkerwaard.
Foto: Ank Pot

Dinsdagochtend heeft Zwolle kans op een bui. Daar blijft het voorlopig bij want de bewolking wordt geleidelijk dunner. Onder steeds meer zonneschijn loopt de temperatuur op naar circa 23 graden, nog iets warmer dan op maandag.

Koude ochtenden zijn in deze mooie eerste helft van de meivakantie ook niet aan de orde. De dagen starten met al minstens 10 graden op de thermometer. De wind doet dinsdag rustig aan, is eerst zwak tot matig uit het zuidoosten, later op de dag uit het oosten tot noordoosten.

Het slechte weer, in de vorm van talrijke onweersbuien, bevindt zich boven Zuid-Europa. Woensdag schijnt in Zwolle de zon uitbundig en het kwik stijgt vrolijk boven de 25 graden uit. In het zuiden van het land ontstaat ’s middags misschien stevig zomers onweer. Dat gaat vermoedelijk aan onze regio voorbij, maar dit houden we uiteraard in de gaten.

Ook op donderdag lijkt de kans op gedonder het grootst in het zuiden. De zon schijnt flink en de temperatuur is ’s middags zo’n 25 graden. Er staat een matige oostenwind. Hoe vrijdag de temperatuur en buienkans uit gaan pakken voor Zwolle is nog onzeker.

Foto 1
Binnendijks bij de Vreugderijkerwaard. - Foto: Ank Pot
Binnendijks bij de Vreugderijkerwaard.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)