Het weer: Flinke zonnige perioden en droog

Westenholte
Foto: Ank Pot

Maandag is het niet meer zo broeierig als in het weekend. De tropische lucht heeft Zwolle verlaten en maakt plaats voor een minder vochtige luchtsoort. Het kwik varieert van 15 graden ’s morgens vroeg tot ongeveer 24 graden ’s middags.

Een mooie temperatuur met vooral flinke zonnige perioden in de eerste helft van de dag. De matige zuidwestenwind, kracht 3, laat natte dingen ’s middags vlot opdrogen buiten. In de blauwe lucht is er aanwas van stapelwolken die dit keer niet uitgroeien tot buien.

Dat gebeurde zondag wel. In Stadshagen viel ruim 11 millimeter water in de regenmeter, in het centrum van Zwolle zelfs 20 millimeter.

Maandagavond en in de nacht naar dinsdag is de wind nog maar zwak uit het zuiden tot zuidwesten. Dat blijft niet zo. Dinsdag trekt hij aan naar windkracht 4 en draait naar west tot noordwest. Een front passeert met buien en nog wat koelere lucht, maar het lijkt er voorlopig op dat de meeste neerslagactiviteit oostelijk van Zwolle op het programma staat. In het volgende weerbericht bekijken we deze situatie opnieuw.

Woensdag is een droge dag met plenty zonneschijn. Een bries uit het koele noordwesten houdt de temperatuur in toom, ongeveer 21 graden is het verwachte middagmaximum. Donderdag is het een groot deel van de dag droog in Zwolle. De timing van een uit het westen naderende regenstoring is nog onzeker.

Foto 1
Westenholte - Foto: Ank Pot
Westenholte
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)