Het weer: Zonnig en droog vakantieweer

Heteluchtballon boven Aa-landen.
Foto: Ank Pot

Woensdag maakt de zomerzon er een mooie vakantiedag van in Zwolle. In de blauwe lucht zorgen stapelwolken voor afwisseling. De noordwestenwind is zwak tot matig en dus niet storend. Het kwik stijgt van 15 graden in de ochtend naar circa 23 graden ’s middags.

Het blijft droog, net als op dinsdag, toen een lange stoet buien met onweer over Salland en Twente trok. Zwolle had mazzel en ontsprong de buiendans. Onverwacht kreeg de stad een droge dag met zonneschijn in de schoot geworpen.

Woensdagavond schijnt de zon nog enkele uren. Er zijn weinig tot geen wolken en de wind is zwak, gunstige condities voor ballonvaren.

Donderdag overdag volgt wel dikkere bewolking, met later misschien een klein buitje. Belangrijker is dat de wind draait en uit het zuiden komt, met temperatuurwinst als resultaat, een zomerwaarde ’s middags van 25 graden.

Vrijdag is het in de middag ongeveer net zo warm, ondanks veel bewolking. De kans op een bui is de hele dag groter, maar misschien heeft Zwolle opnieuw mazzel.

Zaterdag komt uit het zuidwesten een serieuze storing opzetten. Het gaat flink plenzen, daar is volgens de huidige berekeningen ook in Zwolle geen ontkomen aan. Kijken we even over het weekend heen de volgende week in, dan gloort daar goede hoop op rustig en meest droog zomerweer.

Foto 1
Heteluchtballon boven Aa-landen. - Foto: Ank Pot
Heteluchtballon boven Aa-landen.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)