Het weer: Regen trekt weg, ’s middags breekt de zon door

Vogelkijkhut in een ondergelopen Vreugderijkerwaard afgelopen juni.
Foto: Ank Pot

Vrijdagochtend zijn buitjes aan het wegtrekken naar het oosten. Bewolking is er nog overvloedig boven Zwolle, maar de trend is richting meer zon. Ze breekt in de middag steeds overtuigender door en dan blijft het ook overwegend droog.

De ochtendtemperatuur is al ongeveer 18 graden, ’s middags gaan we in de stad naar een aangename 24 graden. Wind staat er zeker, een volle kracht 3, uit het zuidwesten tot westen. ’s Avonds valt de wind weg en vrijdagnacht onder een hemel met weinig bewolking ontstaan in het buitengebied mogelijk een paar mistbanken.

Zaterdag start koeltjes. Een onweersstoring uit Noord-Frankrijk trekt Duitsland in en langs de oostgrens schampt misschien iets van de buiigheid. Zwolle ziet het randgebeuren van de storing aan zich voorbijtrekken, in de vorm van wolkenvelden die de zon geregeld afschermen. We houden het op een droge zaterdag, met in de avond een wat verhoogde kans op een pechbuitje.

De wind is zaterdag zwak uit oostelijke richting. Een middagtemperatuur van ongeveer 24 graden. Zondag is de barometerstand aan het oplopen, want een hogedrukgebied komend vanaf de Atlantische Oceaan gaat zich met ons weer bemoeien. Het legt de basis voor een solide zomerperiode in Zwolle komende week. Veel zonneschijn, geringe kans op regen en oplopende temperaturen.

Foto 1
Vogelkijkhut in een ondergelopen Vreugderijkerwaard afgelopen juni. - Foto: Ank Pot
Vogelkijkhut in een ondergelopen Vreugderijkerwaard afgelopen juni.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)