Oud-wijkagent Jan Bulten uit Zwolle 60 jaar getrouwd met zijn Jenny

Jan en Jenny Bulten zijn 60 jaar getrouwd.
Foto: Peter Denekamp

Jan (85) en Jenny Bulten (83) waren vorige week dinsdag zestig jaar getrouwd. Wethouder Monique Schuttenbeld ging vrijdag bij het echtpaar op bezoek om ze te feliciteren.

Jan Bulten is geboren in Varsseveld. Jenny Koopman is geboren in de Piet Heinstraat in de Zeeheldenbuurt. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens het bedrijfsklaverjassen van de IJsselcentrale. Jan en Jenny trouwden in 1963 in Zwolle. Het echtpaar heeft twee dochters, twee schoonzonen en vier kleinkinderen. 

Na de politieschool in Lochem was Jan van 1960 tot 1998 werkzaam bij de Zwolse gemeentepolitie. De eerste paar jaar aan het hoofdbureau aan de Lombardstraat en later als wijkagent in de wijk Holtenbroek. Van 1977 tot 1998 was hij wijkagent in Ittersum–Windesheim en later kwam Zwolle-Zuid er nog bij.

Jan heeft veel vrijwilligerswerk gedaan bij voetbalvereniging HTC. Na zijn pensionering was hij een aantal jaren kantinebeheerder bij SVI in de sporthal Zwolle-Zuid. 

Jenny werkte van 1956 tot 1957 op het hoofdkantoor van de IJsselcentrale aan de Zeven Alleetjes, het kantoorgebouw is tegenwoordig in gebruik bij GGD IJsselland. Van 1963 tot 1970 heeft ze nog gewerkt bij de reclassering aan de Emmawijk te Zwolle.

Foto's 2
Jan en Jenny Bulten zijn 60 jaar getrouwd. - Foto: Peter Denekamp
Jan en Jenny Bulten zijn 60 jaar getrouwd.
Foto: Peter Denekamp
Wethouder Monique Schuttenbeld op bezoek bij het echtpaar. - Foto: Peter Denekamp
Wethouder Monique Schuttenbeld op bezoek bij het echtpaar.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)