Het weer: Lange tijd droog met zon, later regen

De Zwolse schaapskudde bij het Westerveldse Bos.
Foto: Ank Pot

Dinsdag start droog in Zwolle met een zonnetje dat door wolkenvelden en sluierwolken heen schijnt. Een storing is van het westen uit onderweg naar de stad. In de middag levert dat dikkere bewolking op waar de zon moeilijker doorheen prikt. Het blijft nog overwegend droog.

Regen bereikt Zwolle pas aan het eind van de middag. ’s Avonds is er kans op een losse bui, misschien een stevige met onweer. De regen spoelt rookdeeltjes van grote bosbranden in Canada uit de lucht. Deze rook is boven onze omgeving terechtgekomen, op enkele kilometers hoogte.

Afgelopen dagen heeft de rook tezamen met sluierwolken gezorgd voor een fletse tint van de lucht en extra rood gekleurde zonsopkomsten en -ondergangen. Dinsdag voor de regen uit kan deze verkleuring door rook ook te zien zijn.

Dinsdagochtend heeft Zwolle ongeveer 15 graden op de thermometer staan, ’s middags is 24 graden het maximum. De wind is zwak tot matig, kracht 2 tot 3, en komt uit het zuiden, later uit het zuidwesten. Er is meer wind dan op maandag.

Woensdagochtend is de buiigheid naar het oosten verkast. Het is koeler, ’s morgens vroeg hebben we 13 graden, in de middag is circa 21 graden het maximum. De zon doet meteen mee en krijgt gezelschap van wat wolken. Een vriendelijk en droog weertype.

Donderdag boekt de temperatuur winst door aanvoer van warmere lucht uit het zuidwesten. Onder veel zonneschijn is het met een middagtemperatuur van 25 graden nog steeds zomer in Zwolle.

Foto 1
De Zwolse schaapskudde bij het Westerveldse Bos. - Foto: Ank Pot
De Zwolse schaapskudde bij het Westerveldse Bos.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)