Het weekendweer: Zon, sluierwolken en zaterdagmiddag warm

Glanerbeek
Foto: Hans Smit

Beide dagen van het weekend doet de zon haar best boven Zwolle. Ze prikt door sluierwolken heen. Zaterdag lukt dat waarschijnlijk goed. Dan wordt het warm voor de tijd van het jaar: ongeveer 23 graden in de loop van de middag.

Onder de sluierwolken verschijnen stapelwolken waar geen regen uit komt. Net als op vrijdag staat er zaterdag een volle windkracht 3 uit het zuidwesten, die vooral in het buitengebied goed voelbaar is. In de stad kun je gemakkelijker de luwte vinden.

In de nacht naar zondag wordt de bewolking dikker. Een zwak koufront trekt over, misschien dat er een enkel spatje regen uit valt. Zondag overdag achter het koufront komen we in minder warme lucht terecht. De ochtend begint met ongeveer 9 graden op de thermometer, in de middag is 14 graden het maximum. Dat is zo’n 10 graden lager dan op zaterdag.

Zondagochtend tempert bewolking de zonneschijn, maar we hebben hoop dat de wolken zich ’s middags voldoende verdunnen om er optisch een mooie dag van te maken. Hoe het zondag ook uitpakt met de bewolking, het blijft droog. Er waait ’s middags een volle kracht 3, dan uit het westen.

Maandag komt een bak regen op Zwolle af. Daarachter stroomt koude lucht uit het hoge noorden over onze omgeving uit. Een onaangename dag door stevige regenval, veel wind en een lage temperatuur van circa 10 graden. Dat tegenvallende temperatuurniveau houden we de rest van de nieuwe week, met op dinsdag ook nog eens buien die ijskoude regen of hagel loslaten boven de stad.

Foto 1
Glanerbeek - Foto: Hans Smit
Glanerbeek
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)