Theatergroep De Jonge Honden brengt vervolg op Soldaat van Oranje in Spoorzone Zwolle

'De Staatsgreep' van De Jonge Honden.
Foto: Jan Amse

‘De Staatsgreep’, de nieuwste voorstelling van Theatergroep De Jonge Honden, is vanaf vandaag tot zondag 8 september te zien in de Spoorzone. De première is zaterdag en vanaf eind volgende maand is ‘De Staatsgreep’ te zien in theaters door het hele land.

De voorstelling gaat over de staatsgreep die soldaat van Oranje, Erik Hazelhoff Roelfzema, en oorlogspremier Pieter Sjoerds Gerbrandy in 1947 beraamden. Om te voorkomen dat Indonesië deels onafhankelijk zou worden, werd een plan gemaakt om de regering omver te werpen. Daarvoor zou onder meer de voorzitter van de Partij van de Arbeid geliquideerd worden.

Met ‘De Staatsgreep’ brengt Theatergroep De Jonge Honden een reconstructie van een onbekende, omstreden geschiedenis op basis van uitgebreid archiefonderzoek. “Op het nippertje is Nederland in 1947 ontsnapt aan een staatsgreep. Iets wat daarna, in de naoorlogse jaren, in de vergetelheid raakte,” zegt regisseur Jolmer Versteeg. “Tijdens het onderzoek bleek het verhaal nog veel absurder en actueler dan we dachten.”

Toegangskaarten voor de voorstellingen in de Zwolse Spoorzone kosten 29,50 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via de website van De Jonge Honden. De theatertournee loopt van 27 september tot 21 december. Tickets hiervoor zijn te koop via de theaters.

Foto 1
'De Staatsgreep' van De Jonge Honden. - Foto: Jan Amse
'De Staatsgreep' van De Jonge Honden.
Foto: Jan Amse

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)