Proef met papiercontainers

Foto van auteur

De gemeente Zwolle start vanaf februari 2007 een één jaar durende proef waarbij het oud papier en karton huis-aan-huis worden opgehaald via blauwe papiercontainers van 180 liter. Wethouder Van Dooremolen overhandigde maandagmiddag aan het Punterdiep de eerste papiercontainer aan mevrouw Roes.

De proef wordt gehouden bij alle laagbouwwoningen in de wijken Aalanden (Bekenbuurt en Diepenbuurt) en Brinkhoek. In totaal gaat het om bijna 2500 huishoudens. Met de proef wil de gemeente Zwolle onderzoeken of een efficiëntere scheiding van oud papier en karton uit het restafval mogelijk is. De huishoudens in het proefgebied hebben uitgebreide informatie ontvangen over hoe de papierinzameling wijzigt en wanneer men de papiercontainer ontvangt.  

De blauwe papiercontainer wordt in het proefgebied elke tweede vrijdag van de maand huis-aan-huis opgehaald. Naast de papierinzameling via de papiercontainers blijft het mogelijk om oud papier te brengen naar het afvalbrengstation van ROVA aan de Rijnlandstraat 2 in Zwolle. Na één jaar wordt de proef geëvalueerd en wordt besloten of de papierinzameling wordt gehandhaafd en uitgebreid naar meer laagbouwlocaties en hoogbouwlocaties in delen van Zwolle.

Meer informatie over de afvalinzameling staat in de afvalwijzer, of op de website van ROVA, www.rova.nl. Daarnaast kunnen bewoners contact opnemen met de klantenservice van ROVA, via telefoonnummer (038) 427 37 77 of via info@rova.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Proef met papiercontainers”

  1. Heb al eens eerder een opmerking hierover gemaakt, er zijn genoeg mensen met een niet al te grote tuin, als daar straks nog eens 3 kliko’s in verschillende kleuren staan is je tuin al bijna een afval-inzamelpunt. Zit je in de zomer in je tuin tegen die lelijke plastic zooi aan te kijken… absoluut onacceptabel!

  2. @freddie,

    waar sla jij dan nu je papier op. Zet daar dan de blauwe container neer. Probleem opgelost.

    Papier stinkt niet en de container kan dus ook best ergens in een berging staan.

    Loop niet te klagen maar zie de kansen. Het is maar een pilot en ik ben blij dat ik er aan mee mag doen. Ook ik heb geen grote tuin ( ben dus geen bewoner van de Brinkhoek ;D ) maar vindt wel een plekje voor die mooie (zwols?) blauwe container!

  3. …woon in de Diepenbuurt, heb nog geen info van de gemeente gehad! Ben erg blij dat we uitgekozen zijn voor de proef met de papiercontainers!

Reacties zijn gesloten.