Oude tijden herleven zaterdag tijdens oogstdag op Kampereiland

Oogstdag Kampereiland
Foto: Jennie Schrijver

In het hart van de IJsseldelta wordt zaterdag een feestelijke oogstdag gehouden. Bij museumboerderij Erf29 op Kampereiland herleven oude tijden, van oude trekkers tot aangespannen paarden die de oogst binnenhalen. Dit jaar is het extra feest bij de oude terpboerderij, het evenement viert ook haar 25-jarig jubileum.

Het landschap rond Erf29 vormt zaterdag het decor voor de nostalgie van trekkers en landbouwmachines die nog volop in werking zijn. Met man en macht wordt er de hele dag gewerkt om de oogst binnen te halen. Ook met oldtimertrekkers en paarden met oude werktuigen wordt aan het publiek getoond hoe het er vroeger aan toe ging.

Boerenleven van vroeger en nu
Bij de museumboerderij staan kraampjes met streekproducten, van honing tot zuivel en van vlees tot jam. Daarnaast kan iedereen zich even verplaatsen in het boerenleven van vroeger en nu door een kijkje te nemen bij de smid, korfvlechter, palingroker, klompenmaker, rietdekker en sigarenmaker.

Voor de jongste bezoekertjes is meer dan genoeg te beleven op Kampereiland. Kinderen kunnen hun eigen trekker maken, knutselen, polsstokspringen, skelterrijden, mee op een sleepmat achter de trekker, slootje springen, koeien melken, hooi gooien, strohutten bouwen, ponyrijden en nog veel meer. Een treintje rijdt naar koeien in de omgeving van de museumboerderij. Ook kan er een kijkje worden genomen bij kalveren, kippen, alpaca’s en schapen.

De 25e editie van Oogstdag Kampereiland wordt zaterdag 31 augustus tussen 10.00 en 16.00 uur gehouden aan de Heultjesweg 31 in Kampen. De toegang is gratis.

Foto 1
Oogstdag Kampereiland - Foto: Jennie Schrijver
Oogstdag Kampereiland
Foto: Jennie Schrijver

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)