TuinIdee Zwolle

Foto van auteur

Ook in Nederland worden de tuin en het balkon steeds vaker gebruikt als serieuze ‘buitenkamer’. TuinIdee Zwolle speelt van donderdag 8 tot en met zondag 11 februari in op deze en andere tuintrends.

Beurscomplex IJsselhallen Zwolle wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een waar buitenparadijs boordevol praktische tuinideeën, ontwerpen en andere noviteiten. Voor alle barbecueliefhebbers is de OutdoorKookFair het hoogtepunt van een bezoek aan TuinIdee Zwolle. Het grootste overdekte tuinevenement voor Noord-, Oost- en Midden-Nederland vindt dit jaar plaats van donderdag 8 tot en met zondag 11 februari in IJsselhallen Zwolle.

 De beursorganisatie en talrijke exposanten spelen ditmaal in op de trend van het leven in de tuin. “Er is buiten veel te beleven. Maar eerst moet de tuin of het balkon zo worden ingericht dat het bij je past”, meent Eline Havermans van TuinIdee Zwolle.

 
OutdoorKookFair
TuinIdee Zwolle is een inspiratie- en informatiebron als het gaat om het beleven van de tuin. Maar niet alleen tuinliefhebbers zullen genieten en profijt hebben van de vele lezingen, workshops en demonstraties. Ook bezoekers die minder van tuinen houden, maar bijvoorbeeld wel graag buiten eten, voelen zich op dit evenement helemaal thuis.

Op TuinIdee Zwolle vindt men ook de ‘OutdoorKookfair’, waarbij koken in de tuin voor iedereen een onvergetelijke belevenis wordt. TuinIdee Zwolle organiseert hier onder meer de barbecue-receptenwedstrijd, barbecueles en demonstraties. Ook worden er tips en recepten gegeven waarmee men direct in de eigen tuin aan de slag kan.


Big Brother-tuin
In IJsselhallen Zwolle vindt men ook de bekendste tuin van Nederland, die van het ‘Big Brother’ huis. Deze tuin toont de modernste toepassingen en is aangelegd door de hoveniers van Dreamgarden. Samen met vele andere topontwerpers, staan zij klaar op TuinIdee Zwolle om bezoekers doorlopend van heldere adviezen en praktische schetsen te voorzien.

Gratis schets
Havermans: “Bezoekers kunnen gerust de afmetingen van hun tuin meenemen om een gratis schets te laten maken”. Daarnaast zijn er diverse aangelegde inspiratietuintjes waarvan de ideeën gemakkelijk thuis toe te passen zijn.
 
Tuinenroute
Naast demonstraties, workshops en lezingen is er een tuinenroute aangelegd. Deze route zorgt voor inspiratie over planten, bomen, priëlen, tuinhuisjes, hekwerken, kassen, serres, fonteinen, vijvers, whirlpools en verlichting.

Lezingen
Ook zijn er lezingen van bekende groenspecialisten en kwekers zoals Hans Kramer, van de Hessenhof in Ede, Wim Willemsen en Coen Jansen. De internationaal bekende tuinvrouwen van Tuinen Mien Ruys gaan in op tuinontwerpen en zondag 11 februari vertelt Kees Visscher alle in’s en out’s van de Hosta.

Informatie
Openingstijden TuinIdee Zwolle: donderdag 8, zaterdag 10 en zondag 11 februari van 10.00 tot 18.00 uur en vrijdag 9 februari van 10.00 – 22.00 uur. Toegangsprijs €10,- per persoon (parkeren € 2,50 per auto). Voor kinderen van 4-12 jaar € 5,-.

Meer informatie: TuinIdee 2007

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)