Man (31) uit Ter Apel moet cel in na diefstallen in Zwolle: ‘Ik ben verleid door de duivel’

Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Omar S. (31) uit Ter Apel is maandag veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden. De asielzoeker maakte zich volgens de politierechter schuldig aan drie brutale diefstallen in Zwolle. Ook schuwde hij in één geval het gebruik van geweld tegen een winkelmedewerker niet. Omar S. verklaarde bij de politie dat hij er niets aan kon doen: “Ik ben verleid door de duivel.”

Op zaterdag 18 mei ziet een klant van modezaak Valenci in de Diezerstraat dat S. bij een tafel met kleding staat. Hij pakt minstens drie broeken en stopt die in zijn tas. De oplettende klant waarschuwt een winkelmedewerker en die vraagt S. of hij in zijn tas mag kijken. De winkeldief vlucht de winkel uit en buiten op straat geeft hij de winkelmedewerker een harde duw. Die valt op de grond en daar ontstaat een worsteling. Omar S. wordt dan aangehouden door de politie. Ook nemen agenten camerabeelden in beslag waarop te zien is dat hij de broeken in zijn tas stopt.

iPhone van de toonbank gepakt
Een paar weken later, op dinsdag 4 juni, ziet een voorbijganger dat S. een iPad weggrist uit een bedrijfsbusje van werklui. De getuige spreekt S. aan en die legt snel de iPad op een bankje en gaat ervandoor. De Zwolse politie vat hem niet veel later bij de kraag. Dan blijkt dat S. een iPhone bij zich heeft. Bij nader onderzoek komt aan het licht dat hij de telefoon eerder die dag in een winkel van de toonbank heeft weggepakt.

“Is het de duivel geweest of gewoon meneer die het verkeerde pad opging,” zegt de officier van justitie als hij begint aan zijn strafeis. “Ik hou het op het laatste.” Omdat Omar S. vermoedelijk op korte termijn Nederland zal moeten verlaten, ziet het OM geen andere optie dan het eisen van een gevangenisstraf van 3 maanden. “Het zijn drie brutale diefstallen en dan ook nog eens eentje met geweld.”

“Brutaal is inderdaad het woord dat ik ook zou gebruiken,” vervolgt de politierechter. Ze veroordeelt Omar S. tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden.

Foto 1
Ter illustratie - Foto: Peter Denekamp
Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)