Het weer: ’s Ochtends regen, ’s middags kans op een bui

De markante wolkenlijn van een passerend front, woensdag gezien vanuit Oldenbroek.
Foto: Ruben Meinten

Donderdag trekt een koufront met regen over Zwolle. Het arriveert in de ochtend boven de stad en verdwijnt vlot naar het noordoosten. In het begin van de middag verschijnt de achterkant, het wordt droog. De bewolking breekt en we rekenen op een beetje zonneschijn. In de loop van de middag kan een losse bui voor nattigheid zorgen.

Dit front is actiever met regenval dan het zwakke exemplaar dat woensdag met slechts een paar druppels maar wel met een markante wolkenlijn passeerde. Het effect van de fronten op de temperatuur is gering. De verwachte middagtemperatuur is ongeveer 12 graden door blijvende aanvoer van vrij zachte lucht uit het zuidwesten.

De fronten worden aangestuurd door een depressie genaamd Nelson, die donderdag met veel regen en wind boven de Britse Eilanden rondtolt. In onze omgeving trekt de zuidwestenwind in de middag vooral in een bui aan naar een stevige kracht 4.

Donderdagavond klaart het tijdelijk op. Vrijdagochtend komt vanuit het zuidwesten een storing met bewolking en regen over. In de middag is het droog, nog wel met veel wolken en een temperatuur rond 13 graden.

Zaterdag lijkt de beste dag van het paasweekeinde te worden voor Zwollenaren die het droog willen houden. De temperatuur stijgt dan flink, geholpen door zonneschijn. In de stad zit 19 graden er wel in. Hoe het paasweer zondag en maandag uitpakt is nog onduidelijk.

Foto 1
De markante wolkenlijn van een passerend front, woensdag gezien vanuit Oldenbroek. - Foto: Ruben Meinten
De markante wolkenlijn van een passerend front, woensdag gezien vanuit Oldenbroek.
Foto: Ruben Meinten

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)