Gemeente leest voor tijdens Nationale Voorleesdagen

Foto van auteur

Dinsdagmorgen werd ook in Zwolle de aftrap gegeven voor de Nationale Voorleesdagen 2007 met Het Nationale Voorleesontbijt. Burgemeester H.J. Meijer las voor aan een klas peuters van peuterspeelzaal ’t Waterhoentje van TRAVERS en kinderen van het kinderdagverblijf van ’t Ukkie.


Burgemeester Meijer leest voor bij ’t Ukkie

Overal in het land zullen bekende en minder bekende Nederlanders voorlezen uit Kleine Kangoeroe van Guido van Genechten. De Gemeente Zwolle heeft dit jaar voor alle peuterspeelzalen en kinderdagverblijven die deelnemen aan het voorleesontbijt Het Prentenboek van het Jaar aangeschaft. De peuterspeelzalen en kinderdagverblijven kregen dit prentenboek op dinsdagochtend overhandigd door gemeenteraadsleden en leden van het college. Fractievoorzitter van de PvdA in Zwolle Johan Weber las ook voor. Hij deed dat bij Brede School De Wieden. Raadslid Trudy Kistemaker deed dat bij Kinderdagverblijf De Til in Zwolle Zuid. Zo waren er her en der in Zwolle college- en raadsleden te vinden. Ook kregen opa’s en oma’s de gelegenheid om voor te lezen aan hun kleinkinderen in Zwolle.  De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van dinsdag 30 januari t/m zaterdag 10  februari 2007.

Een stukje tekst uit het boekje:

De wereld is groot, veel en veel groter dan de buidel van Mama Kangoeroe. Maar Kleine Kangoeroe blijft liever dicht bij mama. Dat is veiliger, warmer en makkelijker. Mama probeert Kleine Kangoeroe met een duwtje in de rug te laten zien wat het leven allemaal te bieden heeft. Eerst wil dat niet zo best lukken, maar dan?

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)