Politie zoekt getuigen van schietpartij bij FC Ulu Spor

|   Laatste wijziging

Een politieman haalt het automatische vuurwapen uit de auto op de Arne.
Foto: Hugo Janssen

De politie is op zoek naar getuigen van de schietpartij op het terrein van voetbalclub FC Ulu Spor aan de Luttekeweg. In de nacht van vrijdag op zaterdag vuurde een 23-jarige Zwollenaar met een automatisch wapen een kogelregen af op een man (31) uit Apeldoorn.

Het slachtoffer zou de 31-jarige Emin Y. zijn. Volgens bronnen raakte hij alleen gewond aan zijn been. Y. overleefde al eerder een aanslag met een automatisch vuurwapen. In 2019, tijdens de Zwolse drugsoorlog, schoot Abas M. vanuit een auto op het kopstuk van een Turkse drugsbende.

Vrijdagavond tegen middernacht werden in een flink deel van Zwolle twee salvo’s van een automatisch vuurwapen gehoord. Niet veel later werd de 31-jarige drugscrimineel met spoed overgebracht naar het Isala ziekenhuis. Anderhalf uur later werd een 23-jarige Zwollenaar aangehouden op de hoek van de Scheldelaan en de Eemlaan. In een geparkeerde auto op de Arne werd het vuurwapen aangetroffen.

De politie is op zoek naar getuigen van de schietpartij van vrijdagavond. Mensen die iets gezien of gehoord hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem tippen bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook zijn camerabeelden waar iets relevants op te zien is welkom bij het onderzoeksteam.

Foto 1
Een politieman haalt het automatische vuurwapen uit de auto op de Arne. - Foto: Hugo Janssen
Een politieman haalt het automatische vuurwapen uit de auto op de Arne.
Foto: Hugo Janssen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)