Zwolse kunstenaar fleurt grauw elektriciteitshuisje op in Kampen

Het ontwerp van de Zwolse kunstenares.
Foto: Lonneke van Zutphen

Kunstenares Lonneke van Zutphen uit Zwolle werkt momenteel aan een grote muurschildering op het verdeelstation van netbeheerder Enexis op het Stationsplein in Kampen. Het kunstwerk is een knipoog naar de historie en de huidige tijd van het plein. Naar verwachting is Van Zutphen vrijdag klaar met haar werk. Tot die tijd is iedereen overdag welkom om de voortgang te bekijken.

Richard Boddeus, wethouder van cultuur, is blij met het werk van Van Zutphen. “Het project is een mooi voorbeeld van hoe kunst kan bijdragen aan de verfraaiing van onze openbare ruimte,” zegt Boddeus. Het verdeelstation, dat enkele maanden geleden door Enexis is verplaatst, is groot en grijs. Omwonenden en gemeente vonden het prettiger als het saaie bouwwerk werd opgefleurd.

Van Zutphen combineert haar fascinatie voor de natuur en duurzaamheid. Ze maakt muurschilderingen geïnspireerd op de natuur en gebruikt daarbij luchtzuiverende verf. Deze verf haalt stikstof en bacteriën uit de lucht, daardoor hecht er minder snel vuil aan en blijft de schildering langer mooi.

Foto 1
Het ontwerp van de Zwolse kunstenares. - Foto: Lonneke van Zutphen
Het ontwerp van de Zwolse kunstenares.
Foto: Lonneke van Zutphen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)