Berkum verrast in Oldenzaal: ‘Dit geeft de burger weer moed’

Archieffoto
Foto: Hans Smit

Berkum heeft zaterdag bij Quick ’20, de nummer drie van de 4e Divisie D, verrassend met 0-2 gewonnen en dat was gezien het spelbeeld zonder meer terecht. De Zwollenaren haalden met veel inzet hun gram na een aantal teleurstellende weken.

“Een degelijke overwinning, we hebben niet alleen hard gewerkt, maar ook goed samengewerkt,” zegt Berkum-trainer Eduard Lindeboom. “Dan komt dit eruit en dat geeft de burger weer moed!”

Berkum zette direct druk, maar dat leverde aanvankelijk niet meer op dan enkele corners. De bezoekers, die door kwetsuren en een schorsing hadden moeten puzzelen qua opstelling, leken het moeilijk te gaan krijgen toen rechtsbuiten Nick Kleen al na 25 minuten geblesseerd uitviel. Vervanger Serge Nap speelde echter prima en Berkum herpakte zich snel, terwijl Quick ‘20 vaak en ver terugzakte. Na krap een half uur leken de Zwollenaren op voorsprong te komen door een kopbal van Randy Vink, maar Quick-doelman Justin Juffer stond op de goede plek.

Na de hervatting wisselde trainer Erik Hazewinkel van Quick ’20 zijn equipe op enkele plekken, maar veel haalde dat niet uit. De Oldenzaalse ploeg kroop kort na rust zelfs door het oog van de naald toen een paniekerige en ongecontroleerde bal bijna in het eigen doel belandde. Na bijna een uur pakte Berkum alsnog de voorsprong. Serge Nap onderschepte de bal en lanceerde de snelle Vince van den Anker. Toen de Zwolse linksbuiten voor het doel weer afgaf op de goed meegekomen Nap, kon die met een intikkertje voor 0-1 zorgen.

Vijf minuten later deelde Berkum de tweede tik uit en dat bleek ook de genadeklap te zijn voor de thuisclub. Bij een Berkum-corner werd de bal vanaf de tweede paal teruggelegd en Daan van der Veer werkte hem vervolgens binnen: 0-2. Quick ‘20 probeerde natuurlijk wat terug te doen, maar al te geïnspireerd oogde de dadendrang van de Tukkers niet. Schoten van onder meer Tim Zwienenberg en Gijs Olde Scholtenhuis vormden geen probleem voor Berkum-keeper Huib Veurink of zwaaiden hoog langs en over het Zwolse doel.

Hoewel Quick ’20 in de voorgaande vier duels veel scoorde en in al die wedstrijden maar één goal tegen had gekregen bleef Berkum zo relatief eenvoudig op de been. De Zwollenaren namen daarmee revanche voor de haperende start van het seizoen in de 4e Divisie D en tankten ook het nodige zelfvertrouwen.

Door: Theo Kölker

Foto 1
Archieffoto - Foto: Hans Smit
Archieffoto
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)