Berkum verliest op eigen terrein van Hoogeveen

Archieffoto
Foto: Hans Smit

Berkum heeft zaterdag thuis met 1-3 verloren van Hoogeveen dat uiterst efficiënt met de kansen omging en met een sterk middenveld dodelijk in de omschakeling was. De Zwollenaren startten goed, maar deden zichzelf door missers de das om en kwamen pas wat terug toen het al te laat was.

“Wij zijn afgestraft op individuele fouten, we hebben naïef gespeeld,” zegt Berkum-trainer Eduard Lindeboom. “We hadden wel veel balbezit, maar na de eerste tegengoal liepen we achter de feiten aan en na de 0-3 kon Hoogeveen freewheelend naar de eindstreep.” Hoogeveen-coach Björn Zwikker zag dat zijn ploeg niet goed begon. “In de beginfase had het slechter af kunnen lopen, daarna stond het goed.”

Berkum kon al na een minuut afstand nemen toen Lars van Gerner een flinke kans kreeg, maar zijn inzet ging naast het Hoogeveense doel. Hoewel Berkum druk zette, viel de openingsgoal na nog geen kwartier aan de andere kant. Pijnlijk en onnodig balverlies bij de thuisclub gaf Tom Heerkes de mogelijkheid om Noah Schuurman in stelling te brengen en dat betekende een 0-1 achterstand voor de Zwollenaren.

Die leek snel te worden gerepareerd, maar een kopbal van Van Gerner spatte op de lat van het Hoogeveen-doel en uit de rebound van Serge Nap vloog de bal naast. Toen een inzet van Vince van den Anker op de paal ging was de pech aan Zwolse kant compleet. Na iets meer dan een half uur strooide Hoogeveen nog meer zout in de Berkum-wonden. Een overtreding op Björn Bakker bleef onbestraft, waardoor Menno Heerkes op het Zwolse doel af kon en dat maakte hij fraai in de bovenhoek af: 0-2.

In de tweede helft maakte Hoogeveen vlug een eind aan de hoop op een snelle aansluiting van de Zwollenaren. Na een lange haal vanuit het Hoogeveense achterland stoomde Sander Egbers door het centrum op en kon de Berkum-defensie niet meer voorkomen dat de 0-3 op het scorebord kwam. Hoogeveen metselde het achterin met vijf verdedigers vakkundig dicht en was ook sterk op het middenveld, waardoor de bezoekers redelijk simpel op de been bleven.

Pas in de slotfase, na de nodige wissels aan beide kanten, kon Berkum wat terug doen. In de 78e minuut ontsnapte de snelle Van den Anker aan zijn bewakers en knalde hij ongenadig hard de 1-3 binnen. Die aansluiting kwam echter te laat om het nog spannend te maken. De Zwollenaren bleven zo met lege handen achter. Volgende week zullen ze bij koploper Staphorst meer moeten laten zien en zeker ook minder fouten maken.

Door: Theo Kölker

Foto 1
Archieffoto - Foto: Hans Smit
Archieffoto
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)